Het Huygenskwartier Voorburg bruist volgens Fred van Hoorn. Als ondernemer en inwoner zet hij zich in om samen met andere ondernemers en de gemeente prachtige initiatieven te bedenken en evenementen te organiseren. Er is altijd wel iets te beleven in Oud Voorburg.

Bij Coffee Works is er op de vroege morgen al veel bedrijvigheid. Het is een komen en gaan van mensen die hier gezellig genieten van hun cappuccino of een verse jus met een tosti. Fred van Hoorn is mede-eigenaar van Coffee Works nauw betrokken bij dit gebied. Hij heeft samen met de gemeente en andere ondernemers een missie om het Huygenskwartier Voorburg te laten bruisen.

Fred van Hoorn: “Ik vind het fantastisch dat bewoners, bezoekers maar ook toeristen zich uitstekend kunnen vermaken in dit gebied. Het is mooi om te zien dat ondernemers naar dit gebied trekken om hun zaak te starten. Nieuw-komers worden warm ontvangen en we zijn blij met zaken die echt iets toevoegen aan het gebied.”

Feestelijke evenementen

In het Huygenskwartier zijn er veel modewinkels, horeca-gelegenheden, delicatessenzaken en andere speciaalzaken van zelfstandige ondernemers. Fred: “Hierdoor kunnen we samen een eenheid vormen waarbij we elkaar de business gunnen.” Een mooi voorbeeld is het We Love Women Weekend dat in het najaar werd georganiseerd op de locatie van Only for Men waar ook andere winkeleigenaren, zoals die van Just Kidding en Silvana Senff Women, hun collecties presenteerden. Als special quest signeerde stylist Fred van Leer zijn boek, dit trok natuurlijk nog meer bezoekers naar het Huygenskwartier.

Tijdens de feestmaand zijn er allerlei activiteiten, zoals het Kersthuis. Fred: “We werken meer dan ooit te voren samen om dit gebied elke dag opnieuw zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een breed publiek. Met de komst van de nieuwe horecazaken als Palkinto, The River en Fruits de Mer is er nog meer leven in de brouwerij en er komt binnenkort zelfs een nieuw grand café bij.”

Culinair & cultureel

Culinair gezien kun je hier echt je hart ophalen. Het Huygens-kwartier biedt zoveel leuke koffietentjes, lunchrooms, bistro’s en prachtige restaurants. Om een idee te krijgen van alle smaken is Heel Huygens Hapt bedacht. Op 27 januari 2019 wordt alweer de derde editie van deze gastronomische wandeling georganiseerd. Je kunt dan in je eigen tempo de deelnemende restaurants bezoeken en proeven van hun keuken.

Het evenement A Walk in the Park wordt ook steeds groter. Het culturele stadsfestival wordt georganiseerd van 24 t/m 26 mei 2019 in Park Vreugd en Rust, één van de stadsparken in het Huygenskwartier. Tijdens deze eerste jubileumeditie kan iedereen nog meer genieten van kunst, theater, muziek, sport en lekker eten. Voordat je het weet worden er weer nieuwe evenementen georganiseerd, zoals Jazz Culinair en de Vlietdagen. Er is zoveel te beleven in het Huygenskwartier Voorburg

www.huygenskwartier.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 10 t/m 13 van LEVEN! Magazine #39