Wil je je woning of beleggingspand verhuren aan expats? Verhuur­makelaar Expat & Real Estate is altijd op zoek naar goede en mooie huurwoningen! Ariënne Benenga – Claassen en haar echtgenoot Hans Benenga koppelen met hun bevlogen team verhuurders aan expats. Hoogwaardige dienstverlening, dat is waar het makelaarskantoor voor staat. Altijd.

“Het makelaarsvak is volgens mij het leukste dat er is. Ik werk nu al 22 jaar in de makelaardij en het boeit mij nog iedere dag.” Ariënne werkte als verkoopmakelaar bij een makelaarskantoor in Utrecht en een makelaars­kantoor in Wassenaar. “Toen de crisis toesloeg en de huizenmarkt instortte, was ik als laatste makelaar die aan het team was toegevoegd, als eerste mijn baan kwijt. Daar zat ik dan thuis, zonder werk.” Ze kreeg de kans om haar lang­gekoesterde droom te vervullen toen ze een mooie prijs in de Postcodeloterij won. “Altijd al had ik graag mijn eigen makelaarskantoor willen hebben. Nu beschikte ik ineens over de benodigde middelen. Dat ik me op verhuur ging richten, lag vanwege de economische crisis voor de hand. Er werden nauwelijks huizen ge- of verkocht, maar huur en verhuur loopt altijd door, ook in de crisis. Ik heb direct een mooie website laten bouwen en ben in 2013 begonnen met één woning, met mijn laptop op de bank. Nu zitten we met een geweldig team in een prachtig pand. Daar ben ik trots op.”

Hardwerkend en professioneel

In haar jeugd was Ariënne zelf expat, woonde aantal jaren in Genève en zat op de International School of Geneva. “In expat-kringen wordt veel gehuurd – voor een kortere of langere periode. Daar ben ik me op gaan richten. Het is het hogere segment, met hoogopgeleide, kritische huurders. Het past goed bij ons. Wij stellen hoge eisen aan onszelf en onze dienstverlening. Onze huisadvocaat Anne Marie zorgt ervoor dat onze huurcontracten altijd up-to-date zijn.” Bij Expat & Real Estate werken naast Ariënne inmiddels vier verhuurmakelaars en een office manager. Twee jaar geleden is ook Hans Benenga erbij ingestapt. Hans: “De dames vormen een leuk, hardwerkend en professioneel team met een goede mentaliteit. Ik kan me met een gerust hart ook richten op ons andere bedrijf: dat houdt zich bezig met renovatie en projectontwikkeling.”

No cure – no pay

“Wij zijn ervan overtuigd dat de presentatie van een woning de basis is voor een goede verhuur. Wij laten de woning dus vakkundig fotograferen en zorgen voor wervende teksten in Nederlands en Engels. Vervolgens adverteren wij op alle belangrijke websites en
verspreiden de woningpresentatie onder ons zeer uitgebreide netwerk van ambassades en internationale organisaties. We begeleiden de bezichtigingen, voeren de onderhandelingen, stellen een huurcontract op, enzovoorts.Ook begeleiden we expats naar een geschikte woning. We selecteren de best passende woningen uit het aanbod op de markt en bedingen gunstige voorwaarden voor ze. We zijn dus constant aan het matchen. We werken op basis van ‘no cure – no pay’, maar willen natuurlijk altijd presteren. Tevreden klanten bevelen je bij anderen aan. Dat werkt”, weet Ariënne. Ze erkent de kracht van mond-tot-mondreclame en realiseert zich dat een ontevreden klant daarmee ook veel schade zou kunnen berokkenen. “Die moet je dus gewoon niet hebben, daarom ligt bij ons de lat altijd hoog.”

Dromen van een eigen pand

Vraag deze betrokken makelaar naar de toekomstplannen voor Expat & Real Estate en er blijkt nog één onvervulde wens te zijn: “Hans en ik dromen van een eigen pand, liefst een mooi winkelpand met goede parkeergelegenheid en alle faciliteiten in het centrum van Den Haag. Wie iets voor ons weet, mag het zeggen!”

Lees meer over Expat & Real Estate op www.expat-realestate.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 64 & 65 van LEVEN! Magazine #43