Nu de dagen korter worden, is het tijd om het in huis gezellig te maken. Iittala’s lichtobjecten zijn er in tal van materialen, vormen en maten. Steek de mooie lichtjes aan, kom even op adem onder een deken op de bank en creëer je eigen thuisgevoel.

Dit najaar introduceert het Finse designmerk vier nieuwe producten in passende kleuren. Met de unieke theelichthouders, glazen lampen en kandelaren in de kleuren grijs, koper, mosgroen en aqua breng je tijdens de donkere dagen warmte in huis.

Nieuwe theelichthouder Valkea

Ontwerper Harri Koskinen ontwikkelde een nieuw product voor Iittala. Bekend om zijn streven naar innovatieve oplossingen ontwierp hij het strakke, gestroomlijnde design van de nieuwe Valkea theelichthouder. Dit ontwerp verwijst naar het noorden van Finland, waar de lokale bevolking geniet van de donkerte van de herfst en de winter. Huizen zijn gevuld met zacht, warm kaarslicht dat een gezellige, uitnodigende sfeer creëert. Valkea, verkrijgbaar in diverse kleuren door-en-door gekleurd glas, is een perfect item om cadeau te geven of om een verzameling van theelichthouders uit verschillende collecties van Iittala mee uit te breiden.

Kaasa windlicht met roségoud

De lichtbakens, die zeelieden de weg wezen over de onvoorspelbare Finse wateren en tegelijk een warm en veilig gevoel gaven, inspireerden designer Ilkka Suppanen om het windlicht Kaasa te ontwerpen. Meer lezen over deze mooie collectie? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 46 en 47 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

Iittala Store Den Haag
Hoogstraat 18, Den Haag
T 070 356 17 84
www.iittala.com

Tekst Marjolijn Westerlaken