Het stijlvolle en authentieke karakter van het winkelgebied in Wassenaar wordt in samenwerking met de gemeente, de bewoners en de winkeliers weer als landgoed aan zee in ere hersteld.

Sinds een jaar is Frédérique Diepstraten-von Lindern als centrummanager van Wassenaar aangesteld. Samen met haar voorgangster en de huidige programmaleider Beeldkwaliteitsplan Wassenaar centrum, Tiny van der Feltz, zet zij zich actief in voor dit winkelgebied. Frédérique: “Het autoluwe centrum is goed bereikbaar, je kunt er gratis parkeren en de bekende winkelhaak van winkelstraten ligt vlakbij het natuurgebied Meijendel en het strand, de Wassenaarse Slag.Het winkelgebied begint oorspronkelijk bij de Langstraat vanaf de Dorpskerk. monumentale panden en karakteristieke gevels zorgen voor een pittoresk uiterlijk op het Plein in Wassenaar. Natuurlijk vind je in het gehele winkelgebied een aantal ketens en een royaal aanbod van speciaalzaken, prachtige modewinkels en interieurzaken. Ontdek ook de kleine winkelpassages en op dinsdag de (vers) markt op de Berkhei in Wassenaar.”

Het Evenementenplein

Er zijn in dit hele gebied verschillende smaakvolle horecagelegenheden met heerlijke terrassen. Bij het Evenementenplein is het een komen en gaan van bezoekers. In het voorjaar en in dezomer is het hier gezellig met de bekende ijssalon en de terrasjes voor jong en oud. Door het jaar heen wordt er veel georganiseerd, vooral op Koningsdag is het één groot feest. Elke laatste zaterdag van de maand vindt de Puur Natuur Markt plaats in de Van Hogendorpstraat met allerlei lekkernijen. Hier vind je onder andere eigengemaakte jam, vers geperste olijfolie, gevulde broden, biologische kazen, kip van de grill en handgemaakte sieraden. “Binnenkort wordt in het paviljoen boven de parkeergarage weer een nieuw restaurant geopend met heerlijke tapas. Op de Luifelbaan hebben we de beste ‘foodcourt’ van Nederland met een royaal aanbod van delicatessenwinkels, speciaalzaken en een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. De Bibliotheek in Wassenaar fungeert ook als echte ontmoetingsplek voor vele mensen. Bezoekers van de ‘Bieb’ komen niet alleen voor boeken en magazines maar het aanbod van het Filmhuis is ook de moeite waard en hier wordt vaak rond examentijd door de Wassenaarse jeugd hard gestudeerd.”

Sfeervolle dorpskern

“De sfeer van het landgoed aan zee gaat natuurlijk ook om de uitstraling. Met het vaststellen van het definitieve ontwerp van het Beeldkwaliteitsplan zal het centrum van Wassenaar eenmetamorfose ondergaan. Samen met de ondernemers, pandeigenaren, bewoners en de gemeente en in het bijzonder Arjenne Vlietstra als gemeentelijk projectleider, doen we ons uiterste best om Wassenaar als sfeervol winkelgebied weer echt op de kaart te zetten. Traditionele gevels worden worden met behulp van het Gevelfonds weer in ere hersteld. Ook de Wassenaarse baksteencultuur komt zoveel mogelijk terug. Doordat het uitstallingsbeleid zal worden aangepast wordt er een overzichtelijk en aantrekkelijk straatbeeld gecreëerd. Daarnaast zijn er plannen voor nieuwe groenvoorziening, lantaarns, fietsparkeerplaatsen en sierlijke bankjes. Het ontmoeten van mensen, de persoonlijke benadering door de winkeliers en de totale beleving van de omgeving wordt persoonlijker, stijlvoller en vooral authentieker.”

Lees meer over Winkelgebied Wassenaar op www.winkelsinwassenaar.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 8 t/m 11 van LEVEN! Magazine #44