Van Zet Staalconstructies is een productiebedrijf en maakt uiteenlopende staalconstructies. Melissa Frieser vertelt enthousiast over de veelzijdigheid van staal dat geleverd en gemonteerd kan worden in elke gewenste vorm.

De gekwalificeerde en gemotiveerde vakmen­sen van Van Zet Staalconstructies bewerken staal met veel vakmanschap en verwerken het tot een perfect samengesteld en gemonteerd geheel. Zij verzorgen het lassen van aluminium, RVS en staal en andere constructiewerkzaamheden. Dit familiebedrijf is opgericht in 1970 in Rijswijk door Ben van der Zanden en hij begon met allerlei maat­werk klussen. Van Zet Staalconstructies is inmiddels overgenomen door de zonen Freek en Peter van der Zanden in samenwerking met Jaap van Blijderveen en is onderdeel van de FPZ Holding B.V. Voor zowel klei­ne als grote projecten met 500 ton aan staal biedt dit bedrijf een breed scala aan staalbouwconstructies. Melissa Frieser, commercieel marketing manager van Van Zet Staalconstructies: “Alles wat van staal is kun­nen wij produceren. Vanuit het kantoor in Den Haag en de fabriek in Bergschenhoek worden uiteenlopen­ de opdrachten uitgevoerd voor nationale en inter­nationale projecten. Wij staan vooral bekend om de frames van tuinbouwkassen en maken bijvoorbeeld staalconstructies voor de tafels en buitenkeukens van Big Green Egg en wij zijn ook actief in de woningbouw. Deze bloeiende organisatie heeft zijn sporen binnen de staalwereld de afgelopen vijftig jaar echt verdiend.”

Mede-eigenaar Freek van der Zanden en commercieel marketing manager Melissa Frieser

Van zeecontainer naar villa

Dat dit een veelzijdig bedrijf is blijkt wel uit de meest recente ontwikkelingen. Ze hebben met elkaar een vooruitstrevende aanpak en ze zijn flexibel genoeg om in te springen in de uiteenlopende wensen van de klant. Een heel nieuw project zijn de zeecontainers die worden omgebouwd tot moderne villa’s. Deze zee­ containers uit de Rotterdamse haven worden als frame ingezet. De staalconstructie vormt de basis om een woonhuis te bouwen. Melissa: “Dit is zo gaaf. Je kunt dus woningen razendsnel binnen een aantal maanden bouwen en de bijzondere architectuur en het solide frame zijn duurzaam en je kunt ook makkelijker een extra verdieping op je huis zetten. Deze manier van bouwen is vernieuwend en betaalbaarder dan de reguliere nieuwbouw. Met ervaren architecten en pro­fessionele bouwers realiseren wij de mooiste villa’s.

Het frame wordt vanuit zeecontainers gebouwd. De architect maakt in samenspraak met de koper het uiteindelijke ontwerp. Het bijzondere is dat de constructie verplaatsbaar is. De strak­ke lijnen en de moderne uitstraling past in deze tijd waarin bouwen met bestaande materialen niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Samen met een team van professionals doen wij er alles aan om ons te blijven ontwikkelen en elke staalconstructie helemaal naar wens te realiseren en dat maakt dit bedrijf ook staalhard de beste.”

Van Zet Staalconstructies

Hildo Kroplaan 35­37, Den Haag

T 070 415 49 20

Meer weten? Kijk op www.vanzetstaal.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 72 t/m 73 van LEVEN! Magazine #45