“In vroegere tijden was het verkopen van auto-accessoires ‘leuk voor erbij’, maar ik zag er veel meer brood in.” En zo kwam het dat Marcel Toet 20 jaar geleden zijn eigen bedrijf startte met de naam ‘Car Dynamics’. Inmiddels is Car Dynamics de vaste leverancier en inbouwer bij vrijwel alle autobedrijven rondom Nootdorp en ver daarbuiten.

Apple Carplay, Android Auto, voertuigvolgsystemen, parkeersensoren, maar ook stoelverwarming en navigatie, de markt vernieuwt snel en dat is voor een autodealer niet meer bij te houden. Het is maatwerk en de kennis zit bij ons team”, zegt Marcel terecht trots. Daarnaast levert zijn bedrijf ook trekhaken en is hij een professionele verhuurder van (bedrijfs)auto’s en busjes.

20 jaar ondernemen
“Er is inderdaad veel gebeurd in de afgelopen twintig jaar”, erkent Marcel, “ik ben blijven ondernemen en zo is Car Dynamics dé specialist op allerlei gebied.” Niet alleen het leveren, installeren en monteren van elektronica, hardware en software van auto-accessoires, ook trekhaken zijn nu een van de specia-lisaties van Car Dynamics. “Door een samenwerking met het Trekhaakcentrum.nl kunnen wij iedere auto voorzien van ieder merk trekhaak en deze uiteraard ook monteren.” Daarnaast heeft Car Dynamics de beschikking over betrouwbare huur-auto’s en (bedrijfs)bussen tegen een uiterst scherp tarief dankzij de Autohopper autoverhuurformule. “Want ook auto’s verhuren is een vak apart!” aldus Marcel.

Auto-entertainment
Het leveren en monteren van alles op het gebied van auto- entertainment is en blijft de corebusiness van Car Dynamics: “Tegenwoordig is de dashcam een veelgevraagd product in auto’s. Ik denk zelfs dat de verzekering in de toekomst gaat vragen aan dealers om dat standaard in de duurdere auto’s te plaatsen.” Marcel toont veel kennis over de huidige markt en weet precies wat er speelt. “Ook het voertuigvolgsysteem is van waarde voor de verzekering en de politie. Zo maken we het voor dieven niet alleen een stuk lastiger, het wordt ook voor de bestuurders een stuk beter dankzij de nieuwe technieken. Sensoren, een camera die als extra oog dient: het wordt steeds veiliger op de weg!”

Maatwerk
Maar ook de ‘leuke’ accessoires worden niet vergeten. “Een extra bass uit de speakers blijft anno 2023 een leuke toevoeging. Maar helaas is het makkelijk inbouwen van een nieuwe autoradio niet meer van deze tijd. Daar zijn echt specialisten voor nodig.” En die heeft Car Dynamics in huis. “Het is maatwerk, elke keer weer. Voor een dealer niet meer te doen want niets is nog universeel. Elke auto is anders en wij hebben de kennis en producten in huis om alle vragen te beantwoorden.”

Goed luisteren
Car Dynamics is gevestigd aan de Gildeweg 30 in Nootdorp en het is er een komen en gaan van klanten. De een komt zijn gehuurde auto op-halen, de volgende heeft een vraag over zijn ‘sound-system’. Iedereen wordt even vriendelijk te woord gestaan. Er wordt gecommuniceerd en meteen een oplossing of advies gegeven. “Onze focus ligt bij het goed luisteren naar onze klanten. Wij merken dat wij de wensen kunnen vertalen want onze klanten weten ons altijd weer te vinden. Een groot compliment!”

20 jaar
Dat het mooie bedrijf 20 jaar bestaat is gelukkig niet onopgemerkt gebleven en inmiddels gevierd. “Wij zijn een fijn team en we hebben een klein feestje gevierd”, lacht Marcel, “en we hebben dan ook samen besloten nog lang zo door te gaan!”

Car Dynamics B.V.
Gildeweg 30, Nootdorp
T 015 310 05 77
www.cardynamics.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 76 t/m 77 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Hiske van der Gronden