Het Leidse filiaal van de wereldwijde organisatie Dress for Succes heeft alweer de 1000ste klant geholpen. Dress for Succes helpt mensen met weinig geld aan gepaste kleding om succesvol te solliciteren.

Grace Flohr, coördinator van Dress for Success Leiden, noemt de 1000ste klant een mijlpaal. “Onze groep vrijwilligers doet niets liever dan klanten helpen. Je ziet dat ons werk zinvol en nodig is. Meer dan de helft van de mensen die wij adviseren en kleden, krijgt de baan waarop hij of zij solliciteert. Daar zijn we heel trots op.”

De 1000ste klant
Die 1000ste klant was Sabrina de Wekker uit Oegstgeest, ze werd even flink in het zonnetje gezet: ze kreeg van de Leidse wethouder Marleen Damen bloemen en een cadeaubon uitgereikt en ze mag een extra set gratis kleding uitzoeken. Sabrina heeft inmiddels een baan gevonden, ze gaat aan de slag als thuiszorgmedewerker.

Representatief op het sollicitatiegesprek
Dress for Succes is een non-profitorganisatie die over de hele wereld actief is en wordt gerund door vrijwilligers. Mensen die leven van een minimuminkomen en op zoek zijn naar werk, krijgen gratis kleding en advies. Zo verschijnen ze representatief op hun sollicitatiegesprek, als een extra steuntje in de rug. De kleding is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. En wie bovendien na het eerste bezoek aan de winkel een baan heeft gevonden, krijgt nog een set gratis kleding. In Leiden bestaat Dress for Succes sinds 2009.