Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus, het laatste weekend van de tentoonstelling ‘William Morris, Patronen van Bloemen’, worden er twee interessante lezingen georganiseerd in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. 

William Morris is een belangrijke ontwerper van het 19de-eeuwse Engeland. Hij was een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Deze beweging, waarbij ambacht voorop stond, veranderde het Engelse interieur. Morris’ ontwerpen kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, repeterende patronen en intens kleurgebruik. De Morris & Co. behangsels en stoffen – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – worden nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht.

Lezingen
De lezingen in het William Morris weekend zijn gratis te bezoeken, wel betaalt u de reguliere museumentree (museumkaart is geldig). Op zaterdag 19 augustus om 14.00 – 14.45 uur is de lezing Het werk en leven van William Morris. Deze lezing wordt gegeven door de medesamenstelster van de tentoonstelling Annemarie Vels Heijn. En op zondag 20 augustus om 14.00 – 14.30 uur geeft Franse taal- en letterkundige Béatrice Râtel de lezing over De geschiedenis van papierbehang.