“En managers aan de beste ondersteuner. Ook in de huidige werknemersmarkt. Want als ondersteuner is en blijft de persoonlijke klik tussen de manager en zijn assistant het allerbelangrijkste.” Slabbers De Lange maakt hierin, als specialist op het gebied van werving en selectie van secretaresses en personal assistants, het verschil.

“Door de krapte op de arbeidsmarkt is een ‘werknemersmarkt’ ontstaan. Er zijn meer vacatures dan er sollicitanten zijn en dat brengt de werkzoeker in een luxe positie”, vertelt Hellen Dordregter-de Lange. “Een baan vinden lukt nu wel. Wij helpen kandidaten echter om de béste baan te vinden, namelijk de baan op maat die een waardevolle nieuwe stap is in hun carrière. Dat er nu keuze is en er op ieder niveau echt leuke vacatures te vervullen zijn, maakt dat je als ondersteuner goed moet weten wat je wilt. Daar kunnen wij wat in betekenen.” Slabbers De Lange – The Assistant Company heeft al 12½ jaar ervaring in de arbeidsbemiddelingsbranche en is dé vertrouwde naam in de Randstad voor secretaresses en personal assistants en werkgevers in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Een coachende rol
“Wij helpen ondersteuners om bewust na te denken over de invulling van hun carrière. Wat wil je? Wat heb je daarvoor nodig? Welke volgende baan is een logisch vervolg? We vervullen een coachende rol. De input die we van de assistant krijgen, is belangrijk voor het vinden van ‘de juiste match’ tussen een manager en zijn of haar ondersteuner”, bevestigt Mirjam Slabbers. “En soms is het ook zinvol om de werkgever te adviseren over de inhoud van de vacature. Wat wil je? Wat verwacht je van jouw ondersteuner? Hoe beter de vacature-omschrijving de wensen van de manager weergeeft, hoe groter immers de kans is dat de gerecruteerde ondersteuner daadwerkelijk voldoet en er een fijne samenwerking ontstaat.”

Bijzondere dynamiek
Een werknemersmarkt levert volgens Hellen een bijzondere dynamiek op: “Hoewel de banen bij wijze van spreken voor het oprapen liggen, kan een kandidaat er toch niet vanuit gaan dat het krijgen van een baan een gelopen race is. Een werkgever wil namelijk evengoed meer kandidaten zien en meerdere gesprekken voeren. Natuurlijk benadrukken wij bij de werkgevers dat de kandidaten keuze hebben en dat ze moeten ‘doorpakken’ als ze een bepaalde kandidaat willen aannemen. Wil je als werkgever toch de tijd nemen voor de selectie, realiseer je dan wel goed dat het vinden van een passende kandidaat mogelijk onnodig lang kan duren. Met als risico dat jouw droomkandidaat niet meer beschikbaar is.”

Meer aanzien
“Van krapte op de arbeidsmarkt was voor corona al sprake, maar de trend stond even ‘on hold’. Hoewel de werknemersmarkt nu niet meer te ontkennen is, is de carrousel nog niet helemaal goed op gang gekomen: ondersteuners blijven relatief lang bij hun huidige werkgever omdat het voor veel mensen toch nog te onrustig is om te solliciteren. En na de afgelopen zomer hebben zich nauwelijks schoolverlaters gemeld.” Mirjam vervolgt: “Het vak van onder­steuner krijgt steeds meer aanzien en dat zie je ook terug in de salarissen. De personal assistant kan zich op veel plekken ontwikkelen tot interne manager. Er zijn veel carrièrekansen en Slabbers De Lange helpt ambitieuze ondersteuners graag om die te grijpen.”

Slabbers De Lange – The Assistant Company
Namensestraat 29, Den Haag
T 070 338 81 80
www.slabbersdelange.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 128 t/m 129 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Pascale van Reijn / Locatie: Catch