Hoornwijck Groep pakt flink uit in jubileumjaar

In vijftig jaar tijd groeide Hoornwijck Groep in Rijswijk, specialist in bedrijfseconomische en fiscale ondersteuning voor mkb-bedrijven, van twee man personeel uit naar ruim vijftig medewerkers. Bij deze mijlpaal, die op 1 oktober officieel wordt aangetikt, wordt het hele jaar uitgebreid stilgestaan. “Op 5 oktober vieren wij dit samen met diverse klanten en relaties bij Madestein Restaurant & Events”, vertelt partner Perry Telle.

Van boerengolf met het personeel tot een padeltoernooi met klanten: al sinds januari wordt er iedere maand stilgestaan bij het vijftigjarig jubileum van Hoornwijck Groep. “Met als hoogtepunt de reis die we met het hele team hebben gemaakt naar het Spaanse Malaga”, vertelt partner Leo van den Nouweland. “Het was een mooi moment om elkaar eens op een andere manier te leren kennen.” In totaal staan zes vennoten/partners, waaronder ook Rick van der Meer, Ronald Bakker, Jeroen Rimmelzwaan en John Persoon, aan het roer van Hoornwijck Groep dat op 1 oktober 1973 werd opgericht door Henk Meijnders en Ben Ververgaert. Meerdere bedrijfsnamen passeerden de revue in al die jaren, maar in 2001 werd besloten om het bedrijf om te dopen tot Hoornwijck Groep aangezien de grondleggers inmiddels al gepensioneerd waren.

Nieuw: hypotheek- en verzekeringstak
“Wij zijn gespecialiseerd in administratie en belastingadvies”, vertelt Van den Nouweland. “Ook de loonadministratie heeft een enorme vlucht genomen. Dat is onze grootste afdeling. Dat doen wij ook voor andere administratiekantoren onder de noemer ‘Salarisfactory’.” Een handig systeem waar in een oogopslag de loonstroken en personeelsgegevens te vinden zijn.

“Maar onze kracht is de persoonlijke aandacht voor al onze klanten”, vult Telle aan.  Om zoveel mogelijk diensten onder één dak aan te bieden, is Hoornwijck Groep in 2022 ook uitgebreid met een verzekerings- en hypothekentak. “Het is voor ondernemers geen standaardklus om een hypotheek voor een bedrijfspand aan te vragen of een ziekteverzuimregeling voor personeel. Omdat wij al over alle bedrijfsgegevens beschikken en onze klanten goed kennen is het een mooie dienst om aan te bieden.” Minimaal twee keer per jaar is er een contactmoment om te kijken of de afgesloten verzekeringen nog actueel zijn. “Zo kan een pand in waarde zijn gestegen door de aanleg van zonnepanelen op het dak”, geeft Van den Nouweland als voorbeeld.

One-Stop-Shop voor ondernemers
Telle beschrijft het bedrijf als ‘een One-Stop-Shop’ voor ondernemers. “We hebben letterlijk alles waar ondernemers mee te maken krijgen onder één dak.” Van het indienen van de belastingaangifte, opstellen van de jaarrekening tot het vinden van de juiste (verduurzamings)subsidie. “Per ondernemer kijken we welke financieringsvorm het beste is. Dat kan ook een combinatie zijn van crowdfunding, subsidie en een lening bij banken of non-bancaire instellingen. Het voordeel van groot zijn is dat we heel goede contacten hebben bij de grootbanken.” Tijdens de vorige economische crisis ontstond de Bedrijf Weer Gezond-aanpak. Mkb’ers in zwaar weer kunnen begeleid worden bij het financieel gezond maken van het bedrijf. “Wij zagen toen al, en ook nu met de coronabelastingschulden, dat er veel onwetendheid is bij ondernemers over wat zij moeten doen als zij financieel in de problemen zitten”, vertelt Van den Nouweland. “Schuldhulpverlening voor ondernemers was er nog niet.” “Vaak wordt de kop in het zand gestoken. Wij hebben herstructureringsdeskundigen in dienst die zich hierin vastbijten en beschikken over veel kennis om hierbij te helpen”, aldus Telle.

Van dierenwinkel tot fastfoodketen
Hoornwijk Groep vertegenwoordigt ruim 1.200 bedrijven. Met name in de omgeving Haaglanden die actief zijn in vrijwel alle branches. “Zoals Avonturia de Vogelkelder, de grootste dierenwinkel van Nederland, John van Zweden Woninginrichting en McDonald’s in Zoetermeer. “Van kleine tot grote ondernemers: iedereen kan bij ons aankloppen voor financiële vraagstukken”, aldus Van den Nouweland en Telle.


Hoornwijck Groep
Park Hoornwijk 2, Rijswijk
T 088 319 80 80
www.hoornwijckgroep.nl