Bij The Body Clinic in Den Haag kun je naast cosmetische behandelingen met Botox en fillers nu ook terecht voor medisch afvallen met injecties. Deze revolutionaire methode om af te vallen is goedgekeurd door het ministerie van volksgezondheid en een groot succes onder cliënten van The Body Clinic.

De cosmetische kliniek The Body Clinic bestaat al ruim 15 jaar en heeft door heel Nederland zes klinieken: in Amsterdam, Utrecht, Duiven, Eindhoven, Den Bosch en Den Haag. Met een team van specialisten richt deze kliniek zich op Botox, fillers en ooglid­correcties. Sinds september heeft The Body Clinic een nieuwe locatie in een eigen pand aan de Parkstraat 101 in Den Haag. Dionne Deibel is ‘Chef de Clinique’ van deze vestiging. Met enorme gedrevenheid vertelt zij over haar vak als cosmetisch arts waarbij zij zich richt op full-face behandelingen. Hierbij wordt er gekeken om met injectables een natuurlijk resultaat te behalen waarbij de cliënt zijn/haar eigen indentiteit behoudt. Afvallen met injecties past daar goed bij. “Obesitas is een groeiend probleem in onze samenleving en ik ben heel blij dat er nu een medicijn (goedgekeurd door het ministerie van volksgezondheid), een oplossing biedt om gezond gewicht te realiseren.”

De kick-start voor een gezondere levensstijl
Sinds september 2022 behoort medisch afvallen met injecties tot de mogelijkheden bij The Body Clinic. Deze revolutionaire manier van afvallen maakt op een gezond gewicht komen eindelijk haalbaar. Bij een BMI vanaf 27 met een gewichtsgerelateerde aandoening kan men hiervoor in aanmerking komen. “Wij bieden onder supervisie van specialisten een gepersonaliseerd traject aan om cliënten te helpen gezonder te leven. Door het toedienen van injecties wordt het gevoel van honger verlaagd en verzadiging verhoogd. Ons afvaltraject kan eigenlijk worden gezien als de kick-start voor een gezondere levensstijl.”

Afvallen met injecties
Cliënten met overgewicht hebben veelal verschillende wegen bewandeld en zijn niet in staat geweest om gewichtverlies zelf te bewerkstelligen of om hun streefgewicht vast te houden. “The Body Clinic ziet afvallen met injecties als de oplossing voor obesitas en overgewicht. Het afvaltraject gebeurt onder medische begeleiding van een arts en een eerstelijns ondersteuning van een voedingscoach. Daarnaast leer je door het gebruik van de Vytal-app betere keuzes te maken op het gebied van voeding. De begeleiding in combinatie met de injecties maakt deze manier van afvallen zo succes­vol. Het is de bedoeling dat je gedurende een afgesproken termijn jezelf dagelijks prikt. De allereerste injectie zetten we samen. Deze wordt geplaatst in de buik of het bovenbeen met een minuscuul naaldje en is nauwelijks voelbaar en wordt als pijnloos ervaren.”

Meer kwaliteit van leven
“Medisch afvallen met injecties zorgt uiteindelijk voor een algehele verbetering van de gezondheid. Door het gewichtsverlies zorgen de injecties ook voor een afname van de buikomvang en zien we een daling in het nuchtere glucose-gehalte. Ook wordt er een sterke afname van de hoge bloeddruk gemeten en verlaagt het medicijn de kans op het krijgen van diabetes type II.” Kortom, het is geweldig om te zien dat mensen mentale rust krijgen en meer kwaliteit van leven. Er zijn inmiddels al mooie resultaten geboekt en kennen we veel succes verhalen.

The Body Clinic Den Haag
Parkstraat 101, Den Haag
T 020 463 86 68
www.bodyclinic.nl/afvallen

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 70 t/m 71 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Bo Vrolijk