“Vrouwelijk, stoer, eigenzinnig en sexy”, zo omschrijft store manager Jacqueline Hart het oer-Hollandse modelabel Summum, dat elf winkels verspreid over Nederland heeft. De dameskledingzaak streek drie jaar geleden neer in de Haagse Hoogstraat en vernieuwt continu. “Bijna iedere maand komt er een nieuwe collectie binnen”, zegt Jacqueline.

Summum werd in 1998 opgericht in Amsterdam door Jos en Jorien Wijker. Het modelabel onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige stoffen, een comfortabele pasvorm die is afgestemd op vrouwelijke vormen en net even een andere knoop, een borduursel, glittertje of een andere kleur garen. “De kleding van Summum heeft altijd iets aparts”, legt Jacqueline uit. “Eigenzinnig kun je het wel noemen, maar we beschikken ook altijd over een vaste basiscollectie, de NOOS-collectie (Never Out Of Style), met onder meer klassieke pakken, topjes en jurken die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Alle kleding wordt in eigen huis ontworpen.”

Voorjaarstrends
De voorjaarscollectie hangt sinds deze maand ook weer in de rekken. Deze collectie is tijdens een fotoshoot op Mallorca in beeld gebracht en te bewonderen in het eigen Summum-magazine. “Deze collectie biedt een scala aan stijlen; van gilets in spijkerstof tot satijnen cargobroeken en rokken in levendige kleuren zoals antiekroze en zachtgroen”, vertelt Jacqueline. “Ook zie je veel aardse tinten voorbijkomen deze lente en zomer. Denk aan zandkleur en terracotta en dierenprints. Daarnaast zijn er waterige blauwtinten en vrolijke bloemenprints te vinden in de collectie naast zwierige jurken en kleding met romantische borduursels.

Stylingadvies en unieke denimcollectie
Summum heeft sinds 2016 een eigen denimcollectie: Blue Daze. “Deze collectie heeft de juiste pasvorm voor Hollandse billen en wordt continu vernieuwd. Samen met de NOOS-collectie is dit een onmisbaar onderdeel van ons assortiment”, legt de store manager uit. Klanten worden altijd in de watten gelegd. “We willen een beleving creëren. Dat doen wij door persoonlijk stylingadvies te geven, regelmatig give-aways uit te delen en uitmuntende klantenservice te leveren.” In de winkel, die is gevestigd aan de Hoogstraat 30 in Den Haag, staan Jacqueline en haar team zeven dagen per week klaar voor klanten. Ieder jaar worden er ook speciale VIP-dagen georganiseerd voor vaste klanten. “Naast kleding is er bij elke collectie een bijpassende sneaker, riem of tas te vinden. Altijd met een twist”, aldus Jacqueline.


 

Summum Woman Brandstore
Hoogstraat 30, Den Haag,
T 070 219 53 89
Summumwoman.com

Iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Op zondagen sluit de winkel een uurtje eerder: om 17.00 uur.

✍️ Tanja Verkaik
📸  Anne de Rijk