Byron & Jones is een plek om designinspiratie op te doen. Of het nu gaat om een klein vertrek, een lichtplan of een complete nieuwe inrichting, eigenaar Lars Temmink en zijn team nodigen je uit om het fraaie pand aan het Noordeinde binnen te wandelen.

Van klanten hoort het designteam vaak terug dat ze het een feest vinden om in de showroom te komen, er zich meteen thuis voelen en weten dat Byron & Jones altijd voor hen klaarstaat. Lars vertelt wat hun kracht is: “Het begint met het luisteren en kijken naar de wens van de klant, belangrijk is om de juiste vragen te stellen. Vervolgens kunnen we een scala aan interieur mogelijkheden laten zien. Er zit hier een bibliotheek aan creativiteit.” Dan begint de uitdaging om samen met de klant uit te zoeken wat binnen de comfortzone ligt en tegelijkertijd die blik te verruimen. “De uitdaging is tot welke grens we organisch kunnen bewegen, zodat de keuze net daar ligt waar de klant anders al
gestopt zou zijn. Uitgangspunt is het vertalen van de wensen van onze klant en dit perfect
realiseren.”

Ontzorgen
Naast klanten uit de regio spreidt Byron & Jones haar vleugels uit over Nederland, maar ook in Zuid-Frankrijk en Tel Aviv. Vaak is er al een eerdere samenwerking geweest en voelt het prettig en vertrouwd voor de klant om het project weer samen aan te gaan. Het uit handen nemen van alle randzaken is een andere kracht van Byron & Jones, zoals het organiseren van alle disciplines die nodig zijn om het interieur perfect op te leveren. De betrokken professionals komen uit het eigen netwerk. “Het geeft een teamgevoel om het met zijn allen te doen. Iedereen is trots op wat hij of zij achterlaat.”

De mooiste items uit de mooiste collecties
Byron & Jones is altijd op zoek naar nieuwe prikkels, door beurzen te bezoeken in Milaan, Londen en Parijs, maar ook musea of mooie bestemmingen zijn een bron van inspiratie. Het hechte team van zeven professionals spart over ieder project met elkaar. Jaarlijks resulteert dat in een veranderende look & feel van hun interieur­winkel met nieuwe collecties en een eigen gordijn- en meubelstoffen collectie. Byron & Jones werkt graag met Italiaanse designmerken zoals Poliform, Flexform en Meridiani. “Wij combineren de merken in ieder project. We vinden het sterk als je de mooiste items uit de mooiste collecties haalt,” zegt Lars trots. Een perfect voorbeeld is Poliform. Zonder binnenmuren te bouwen kan je wanden met deuren creëren door middel van diverse kastsystemen. Dit sluit aan bij de trend flexibel wonen en het biedt tevens een oplossing in een markt waarin het lastig is een aannemer te vinden. Daarnaast passen de interieurdesigners graag de oogstrelende verfijndheid toe van de afwerking die Flexform toepast op zijn banken. De elegantie van deze collectie sluit prachtig aan bij de Meridiani specials. Er zit altijd een cadeautje in deze collectie waarbij vormgeving, textuur en materiaal het interieurbeeld compleet maken.

Byron & Jones Interiors
Noordeinde 132, Den Haag
T 070 365 04 44
www.byron-jones.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 50 t/m 51 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Vanessa de Gaay Fortman / Fotografie: Pascale van Reijn (portret)