Van knalgroen tot allerlei pasteltinten. Kleur, daar draait het bij iittala om. De bibliotheek aan glaskleuren is enorm. Dankzij de opvallende tinten van iittala’s grote kleurenpalet stralen de collecties een gevoel van harmonie uit en kunnen de producten eindeloos worden gecombineerd.

De populaire Kastehelmi windlichtjes zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in 20 stralende kleuren waardoor het windlicht past bij alle seizoenen: frisse kleuren voor de lente en zomer, en meer aardse tinten voor het najaar. Zo kan iedereen zijn eigen sfeer en combinatie maken, voor elk seizoen.

Ultramarijn

Iittala is een van de weinige bedrijven die nog steeds zelf zijn kleuren mengt, zowel in glas- als in aardewerk. Het kleurensysteem bestaat uit zowel basiskleuren, die lange tijd in productie blijven als hippe kleuren die de producten een frisse, moderne uitstraling geven. Door het tijdloze design van haar glaswerk en porselein lanceert het bedrijf niet vaak een
nieuw product. Wel steekt het Finse designmerk regelmatig een product in een nieuw jasje door een nieuwe kleur toe te voegen.

Dit jaar is dat ultramarijn, een eerbetoon aan het 100-jarige bestaan van het thuisland van iittala, Finland. Deze kleur heeft voor het land een bijzondere betekenis. De blauwe lucht, de duizenden meren en de diepblauwe gloed vlak voordat het ’s avonds donker wordt, hebben een speciale plek in het hart en de fantasie van de Finse bevolking. Blauw is dan ook niet voor niets de nationale kleur.

iittala Store Den Haag
Hoogstraat 18, Den Haag
T 070 356 17 84
www.iittala.com

Nog meer LEVEN!

Enthousiast geworden? Klik dan hier en lees op pagina 041 hoe iittala haar producten op een unique manier maakt en kleurt.

Tekst Marjolijn Westerlaken