Persoonlijke gesprekken met de assistant én met de opdrachtgever: daar ligt de kracht van Slabbers De Lange. Het helpt bij het maken van bewuste keuzes, zodat de beste matches tot stand komen.

Heel belangrijk, vindt Mirjam Slabbers die het secretaressebureau tien jaar geleden oprichtte samen met Hellen Dordregter-de Lange. “Het gaat om een zakelijk huwelijk, een leidinggevende en een assistant moeten heel goed met elkaar door een deur kunnen.” In het gezellige kantoor aan het Statenplein voel je je direct welkom. In die fijne setting gaan Mirjam en Hellen het gesprek aan met assistants die op zoek zijn naar een (andere) baan. “Arbeids­bemiddeling is waarmee we zijn begonnen, daarna hebben we dit uitgebreid met trainingen, coaching, de secretariaatsscan en outplacement. We brengen assistants en organisaties samen voor een tijdelijke functie of een vast dienstverband, maar dat doen we zeker niet alleen op basis van een profiel en een cv. Tijdens een gesprek leer je iemand pas echt kennen”, vertelt Mirjam.

Persoonlijke aanpak

Bij Slabbers De Lange hebben alle medewerkers een secretariële achtergrond. “We weten precies wat het vak inhoudt en juist daardoor kunnen we de juiste vragen stellen. Wie ben je nou echt, wat is je achtergrond, wat zou je willen, waar word je gelukkig van: het is belangrijk om daar antwoorden op te vinden, zodat je goed doordacht een volgende carrièrestap maakt. En eigenlijk zijn onze gesprekken met de opdracht-gevers vergelijkbaar. We moeten heel goed weten wat voor type ondersteuner er bij een leidinggevende past, en wat hij of zij verwacht. Soms spreek ik een assistant en dan heb ik direct een idee bij welke organisatie deze persoon het beste tot z’n recht komt. Die benader ik dan ook actief.” Slabbers De Lange werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. “Van het klein mkb tot grote internationale multinationals en de overheid. Voor elke organisatie waar een assistant zou kunnen werken, kunnen wij een vacature invullen. We onderhouden langdurige relaties, met zowel de assistants als de opdrachtgevers. We merken regelmatig dat iemand bijvoorbeeld na een jaar of zeven weer bij ons aanklopt omdat het tijd wordt voor een volgende stap en dat opdrachtgevers bij ons terugkomen als ze een nieuwe medewerker zoeken.”

Coaching

Arbeidsbemiddeling lijkt bij Slabbers De Lange raakvlakken te hebben met coaching. “Coaching is bij ons een aparte dienst, maar we begeleiden zowel de assistant als de opdrachtgever in een traject. Er ontstaan bijvoorbeeld ook regelmatig vacatures doordat een team wordt uitgebreid. Zo’n functie wordt dan ook vaak door ons ingevuld. Naast de basistaken kun je dan ook nog verschillende projecten naar je toe trekken. We denken daar graag in mee.” Of het nu om een tijdelijke functie gaat of om een vaste baan, voor het selectieproces maakt dit eigenlijk geen verschil. “In beide gevallen moet degene die aan de slag gaat er vooral heel veel zin in hebben. We gaan dus graag op zoek naar die persoonlijke, goede match.”

Lees meer over Slabbers de lange op www.slabbersdelange.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 93 van LEVEN! Magazine #43