Het zal niemand ontgaan dat er in de haven van Scheveningen hard wordt gewerkt aan vernieuwing. Het Zeezeilcentrum gaat binnenkort open en de bouw van woningen onder meer op het Norfolkterrein vordert.

Tweede haven – horeca en recreatie

De Tweede haven trekt naast het strand vele bezoekers naar Scheveningen. Zeker in de zomer is het goed toeven bij de vele horecazaken. Met zicht op de jachthaven proef je van de beste vis. Ook is dit het startpunt van veel sportief en recreatief avontuur. Denk bijvoorbeeld aan het huren van jetski’s. En binnenkort komt de SCH 236 Noordster terug naar Scheveningen. De laatst op Scheveningen gebouwde visserslogger komt terug als varend erfgoed.

De kanjer langs de kade

En als je dan toch in de haven bent, kom dan zeker een kijkje nemen in Restaurant Waterproef. De keuken heeft een klassiek Franse basis, maar de chef laat veel invloeden uit Azië, Mexico en het Midden-Oosten toe. Maak daarbij je keuze uit de sublieme wijnkaart of laat je verrassen door de sommeliers. Wine tastings in de vinotheek, private dining met je beste vrienden of zakenrelaties, het is allemaal mogelijk. En wist je dat Waterproef ook een uitgebreide zondagse lunch heeft? Vanaf 13.00 uur lekker neerploffen en uren genieten van de heerlijkste wijn en spijs combinaties op het zonnige terras op het water.

Restaurant Waterproef
Dr. Lelyakde 25-27, Scheveningen
T 070 358 87 70
www.restaurantwaterproef.nl

Verder lezen?

Ook nieuwsgierig wat er allemaal gebeurd in de eerste en derde havens van Scheveningen of wil je meer weten over Restaurant Waterproef? Klik dan snel hier en blader naar pagina 022, 023 en 025 van LEVEN! Magazine Den Haag!

Tekst Marjolijn Westerlaken, Mariska Brook
Fotografie Stichting Noordzeeboerderij, Restaurant Waterproef