De Hofstad bruist dit najaar van de activiteiten, zoals het Prinsjesfestival (14 tot 20 september) en de Royal Christmas Fair (8 tot 23 december) op het Lange Voorhout in Den Haag. Evenementenmaker Peter Boelhouwer produceert en organiseert met zijn bedrijven Haag Events en DB Evenementen talloze evenementen door de hele stad en ziet het als uitdaging om de verscheidenheid aan winkelgebieden die Den Haag telt te ondersteunen en op de kaart te zetten.

“Sinds dit jaar zijn wij weer terug waar het ondernemen voor ons ooit begon: Kijkduin”, zegt Boelhouwer. De evenementenmaker zette al op jonge leeftijd zijn eerste stappen in de badplaats door strandbedjes te sjouwen. “Nu al is het heerlijk om te shoppen, recreëren en te verblijven in de badplaats die volop in ontwikkeling is.” Hij wijst naar de Deltapromenade waar de aanwezigheid van nieuwe foodconcepten Nieuw Kijkduin naar een hoger culinair niveau tillen.

“Dit jaar organiseerden wij samen met de ondernemers het succesvolle festival Zinderend Zilt en zijn nu in gesprek over de programmering van volgend jaar.” Alle zeilen worden bijgezet om de nieuwbouw in het gebied af te ronden. “Maar één ding is zeker: het wordt prachtig”, zegt de evenementenmaker. Elk winkelgebied, van de Theresia­straat, Noordeinde tot De Fred, heeft zijn eigen karakter en Boelhouwer vindt het een uitdaging om samen met de ondernemers na te denken over de positionering.

Prinsjesfestival
In de aanloop naar Prinsjesdag vindt traditiegetrouw het Prinsjesfestival van 14 t/m 20 september plaats, bomvol activiteiten om de democratie te vieren. “Op de Denneweg wordt een gezonde lunch verzorgd door chefkok Marcel van der Kleijn voor de paarden die meelopen in de rijtoer.” Deze smakelijke activiteit vindt op zaterdag 17 september plaats. Ook zijn er op zaterdag 17 september twee walKING fashionshows op het trottoir van de Denneweg. “De finale is natuurlijk Prinsjesdag zelf op de derde dinsdag van september in de Koninklijke Schouwburg. Koop een kaartje voor op de tribune langs de route voor het beste uitzicht”, tipt Boelhouwer.

Kerstmarkt van zestien dagen
De achtste editie van Royal Christmas Fair, van 8 tot 23 december, op het Lange Voorhout wordt ‘langer dan ooit’. “Met maar liefst zestien dagen”, zegt Boelhouwer. “We begonnen in 2015 met acht dagen op de Lange Vijverberg, maar zijn flink uit ons vestje gegroeid met duizenden bezoekers. Leuk detail is dat de koninklijk familie ieder jaar even over de kerstmarkt flaneert.”

Bedrijfsborrel onder feeërieke lichtjeszee
De Royal Christmas Fair is geïnspireerd op de typische Duitse kerstmarkten, maar de selectie van de standhouders is strikt. “We willen niet drie keer dezelfde aanbod op de markt en passen daarom een strenge selectie toe om een divers aanbod aan kersthuisjes te hebben.” Muziek is er van kerstkoren en Dickensbands. Ook zijn amateur- of kinderkoren welkom om te komen repeteren op de markt. “Natuurlijk slaat de kerstman de Royal Christmas Fair ook niet over”, vertelt hij. Voor bedrijven en bezoekers zijn er talloze borrelarrangementen met of zonder eten verzorgd door lokale onder­nemers. “We doen er alles aan om juist de lokale economie te stimuleren. Boek nu een kerstdiner met je personeel of een borrel. Er zijn talloze gezellige hoekjes gecreëerd op de markt zelf”, aldus Boelhouwer. “Alle bezoekers lopen bovendien onder een deken van feeërieke lichtjes door. Dat ziet er spectaculair uit.”

DB Evenementen
TInwerf 4, Den Haag
T 070 307 29 00
www.dbevenementen.nl
www.royalchristmasfair.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 106 t/m 107 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Tanja verkaik / Fotografie: Hiske van der Gronden