Het is een mooie, zonnige ochtend in april. Het imposante witte gebouw van het Carlton Ambassador en Restaurant Sophia is een ware eyecatcher. Op de hoek van de Sophialaan en Zeestraat, midden in de statige en warme Ambassadewijk, net naast het centrum van Den Haag, staat Brecht Veenman, sinds een jaar General Manager van dit sfeervolle hotel.

Het – voor Haagse begrippen – royale terras van restaurant Sophia ligt aan de levendige Zeestraat. Vanaf de vroege lente is het al volop genieten van de eerste zonnestralen. De olijfbomen en grote parasols zorgen voor een eigen sfeer. Binnen straalt het restaurant een warm gevoel uit. De combinatie van klassiek met een moderne touch zijn hier goed uitgevoerd. Brecht: “Dit is de plek waar wij de gehele dag gasten in de watten leggen. Gedurende de dag ontvangen wij hier locals, expats, toeristen en zakelijke gasten die wij allemaal met hetzelfde gevoel naar huis willen laten gaan”.

Restaurant Sophia
Brecht Veenman is een jaar geleden gestart in Den Haag als General Manager van het
Carlton Ambassador. Voor zijn start heeft hij bij twee andere hotels binnen de Carlton Hotel Collection (Carlton Square & Carlton President) als horeca manager succesvol nieuwe concepten uitgerold. Door zijn grote passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, kwam een uitdaging in het Haagse als geroepen voor Brecht: “Hoewel de functie als General Manager op mijn pad kwam tijdens de lockdown heb ik de uitdaging met beide handen aangepakt. Voor mij is dit hotel, met Restaurant Sophia als het ademend hart van het bedrijf, het culinaire paradepaardje binnen onze collectie. Het is dan ook waanzinnig om met zo’n mooi product te mogen werken!” Brecht vervolgt: “Gasten kunnen elk moment van de dag bij ons terecht. Dat is zo fijn aan ons concept. Of dat nu voor een verse kop barista koffie is met huisgemaakte madeleines, een uit­gebreide lunch met collega’s op het terras of een verfijnd diner met mooie smaken van het seizoen in ons Menu Puur, wij verwelkomen ze allemaal met dezelfde service en warmte.” Wat opvalt is ook de uitgebreide wijnkaart, met onder andere mooie wijnen van Bosman. Met een grote glimlach laat Brecht de unieke Venoge Princes champagne zien. De handgeblazen fles is een ware eye­catcher. Onder leiding van chef kok Tommy van de Coolwijk komt er begin mei een nieuwe menu­kaart waarin de visie van Brecht mooi naar voren komt. Klassieke Franse gerechten met een moderne twist. “Sophia moet de plek zijn waar je geniet van een mooie ceasarsalade of een huisgemaakte bisque. Waar je in de zomer op het terras smult van een mooi plateau Fruits de Mer of verse kreeft.”

Alles onder 1 dak
Het Carlton Ambassador is al sinds jaar en dag een ware icoon op de rand van de Haagse binnen­stad. Naast de bijzondere Classic & Royal kamers beschikt het hotel ook over 8 luxe Residences en Suites in het naastgelegen monumentale pand aan de kant van de Zeestraat, en twee ruime en lichte meetings & events zalen. Vanuit het hotel is er een fijne verbindingsweg met het strand van Scheveningen, wat het een veelzijdige locatie maakt voor een korte break, zowel zakelijk als toeristisch. Binnenkort wordt er vanaf het Noordeinde een directe looproute naar het indrukwekkende Vredespaleis gemaakt, direct langs het hotel. Een mooie ontwikkeling voor de Haagse binnenstad.

Carlton Ambassador Hotel
Sophialaan 2, Den Haag
T 070 363 03 63
www.carlton.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 140 t/m 141 van LEVEN! Magazine #50

Fotografie: Pascale van Reijn