Al bijna zeventig jaar bestaat het Haagse bedrijf Saphira Markiezen & Zonwering. Deze specialist op het gebied van markiezen, zonwering en buitenleven levert en monteert door heel Nederland. Voor particulieren, bedrijven en horecaondernemers.

Het hele jaar door lekker buiten kunnen zitten op je terras? Met één van de zon- en regenweringen van Saphira Markiezen kan dat. Er zijn veel verschillende producten en productcombinaties mogelijk. Met ruime keuzen in kleuren en stoffen. Het bedrijf richt zich zowel op particulieren als de zakelijke markt. Van markiezen, terrasschermen, vouwdaken tot volledige zonweringspakketten. Dankzij een partnerschap met het gerenommeerde merk Sunrain is voor ieder terras de juiste zon- én regenwering te vinden.

Familiebedrijf

Johan en Rutger de Haan runnen samen het bedrijf dat zeven medewerkers heeft. Het Haagse bedrijf kent een rijke geschiedenis vertelt Rutger. “Na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog probeerden mijn overgrootvader en zijn zoon, mijn grootvader, de kost te verdienen met de verkoop van uit oud hout zelfgemaakte kapstokken aan horecabedrijven in en om Den Haag. Grondstoffen waren nog schaars en men trachtte met lapmiddelen de uitstraling van cafés en restaurants weer wat op te fleuren. Zo ook met de zonwering waaraan gedurende de oorlog niets was gedaan. De beide mannen werden regelmatig gevraagd of zij ook iets aan de zonwering konden doen om deze weer enigszins toonbaar te maken. Met aanvankelijk het plakken van gaatjes en vervanging van kapotte scharnieren hebben zij uiteindelijk de start gemaakt voor het opzetten van een zonwering­bedrijf, met name houten markiezen.”

Veel knowhow

Johan is trots op de kwaliteit die het bedrijf levert. “Wij maken en leveren al zo lang zonweringen dat we experts zijn op dit gebied. We hebben goede monteurs en maken veel zelf. Met die kennis kunnen wij voor iedere situatie wel een oplossing bedenken. De lijntjes zijn kort, wat maakt dat wij goede service kunnen leveren.”

Meer informatie over Saphira Markiezen & Zonwering kijk dan op www.saphiramarkiezen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 129 van LEVEN! Magazine #40