Begin september vond de officiële en feestelijke opening plaats van de nieuwe locatie van The Hague Info Store (THIS) door wethouder Saskia Bruines, Sjaak Bral en nachtburgemeester Pat Smith. Vanaf nu ga je voor leuke tips over de stad en bijzondere Haagse producten naar het Centraal Station.

Na 10 jaar ‘ingewoond’ te hebben bij de Centrale Bibliotheek op het Spui, is het tijd dat THIS op ‘zichzelf gaat’. Er is niet zomaar voor het CS ge­kozen. Ten eerste is een station dé plek waar je een infopunt verwacht. Een goed vindbare plek. En ten tweede sluit het aan bij het besluit van THIS om in te zetten op duurzame hospitality. Door aanwezig te zijn op het station, beloont THIS de duurzame bezoeker die met de trein onze stad bezoekt. Ze zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar. Zo geven ze de bezoeker een warm welkom.

Duurzaamheid
Deze duurzame gedachte zie je ook terug in de winkel. Er wordt veel minder met papier gewerkt. Op denhaag.com vind je bijvoorbeeld wandelingen en fietstochten met diverse thema’s die je met je telefoon kunt lopen of fietsen; 24 uur per dag, wanneer het jou uitkomt. En deze digitale tours zijn nog gratis ook! De duurzaamheid uit zich ook in het aanbod van souvenirs.

Bij THIS worden steeds meer lokale Haagse producten verkocht zoals in Den Haag gebrouwen bier van Kompaan of Eiber en heerlijk ruikende biologische Heesterzeep, juist ja, gemaakt in de Heesterbuurt. Of wat dacht je van Haags Zaad voor de tuin? Een project van bijenhouder Haagse Honing uit haar tuin vol met ‘bijenplanten’. Leuk als cadeau voor je tante in het buitenland of als zakelijke attentie. Of gewoon lekker voor jezelf. Met de aankoop van zo’n Haags product ben je niet alleen heel duurzaam bezig maar steun je ook een lokale ondernemer. Win win!

Het Haagse verhaal
Ondanks het gemak, de snelheid en de actualiteit van digitale informatie, geloven ze bij THIS ook nog heilig in menselijk contact. Wat is er leuker dan een THIS medewerker die je de laatste info geeft over wat te doen in Den Haag, je vertelt waar je de beste koffie drinkt of je tipt over de prachtige verborgen tuin van het Nutshuis waar je heerlijk kunt lunchen. Naar THIS ga je niet alleen voor enthousiast kundig advies, tips en inspiratie. Ook voor het boeken van bijzondere excursies of boottochtjes kun je er terecht. Zo maak je jouw bezoek aan Den Haag nog completer. En dat is niet alleen leuk voor toeristen, ook de inwoners zullen verrast worden bij THIS. Het vertellen van het Haagse
verhaal blijft bij THIS altijd op de eerste plaats staan.

TIP van Robin: “Ik drink mijn koffie graag bij Home Town Coffee. Niet alleen een super hippe plek; ze weten ook hoe je goede bakkies zet!”

THIS
Koningin Julianaplein 10-50, Den Haag
denhaag.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 126 t/m 127 van LEVEN! Magazine #48

Fotografie: Oscar Timmers