Bos Tuingereedschappen in Wassenaar is een grote speciaalzaak van 2.500 m2 met een breed assortiment tuin- en parkgereedschappen. Eigenaar Henk Bos heeft aan de overzijde ook het constructiebedrijf Bos Las- en Metaalwerken met allemaal maatwerk van staal, RVS en aluminium.

In de speciaalzaak van Bos Tuingereedschappen is er een breed assortiment kwaliteits- merken van tuin- en parkgereedschappen. Particulieren, aannemers, hoveniers en overheidsinstellingen kunnen hier maar liefst zes dagen per week terecht in deze showroom van 2.500 m2, van onkruidsteker tot aan grote superprofessionele gazonmaaiers. Henk Bos: “Ik ben geboren in Wassenaar en opgegroeid op de boerderij. Als klein jongetje was ik al gedrevenom op het land met machines bezig te zijn en ik ben mij ook gaan specialiseren in dit vakgebied.Het buitenleven en de ervaring die ik heb op- gedaan in het boerenbedrijf maakt de combi-natie die ik samen met mijn team kan bieden enorm veelzijdig.”

Totaalleverancier in tuingereedschappen en tuin- en parkmachines

“Wij zijn een totaalleverancier in tuingereedschappen en tuin- en parkmachines en helpen graag tuineigenaren, hoveniers en gemeentes met advies, verkoop, instructie, reparatie en onderhoud en las- en metaalwerken. Met onze tuingereedschappen en machines komen wij met ons assortiment letterlijk in de achtertuin van vele klanten. Ik heb klanten van Hoek van Holland tot aan Aerdenhout. Op dit moment hebben we een mooie samenwerking met onder meer sportverenigingen, golfbanen, de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Leiden, Katwijk, Noordwijk en natuurlijk Den Haag. Ook zijn wij leverancier van Duinrell, Van der Valk, het Louwman Museum en Museum Voorlinden, alle omringt door bossen, tuinen, duinen en weilanden.”

SPEELGOED- WINKEL VOOR VOLWASSENEN

Robotmaaiers en sierhekwerk

De grote ontwikkelingen in deze branche zijn de robotmaaiers en met de hand gedragen accugereedschap. “Wij hebben alles op voorraad en kunnen goed adviseren op het gebied van ergonomische en persoonlijke veiligheidsaspecten. De machines worden bedrijfsklaar aangeleverd, inclusief instructies voor de gebruikers. “In ons andere bedrijf in de Van Hallstraat zetten wij ons vooral in op las- en metaalwerken. Sierhekwerken, tafels en ander divers klein en grit constructiewerk worden op aanvraag in deze werkplaats gemaakt. Op deze andere locatie van ons staan refurbished en betrouwbare occasions (bijna nieuw). Ook vind je op dit adres de stalling en het onderhoud van de robotmaaiers. Dit hele systeem is gedigitaliseerd, net als elk ander artikel in dit bedrijf. Ons team werkt hierdoor gestructureerd en de klant kan rekenen op onze expertise en goed en veilig functionerende machines en tuin- gereedschap. Er is ook een webshop met een breed scala aan tuingereedschap met leerzame instructievideo’s om te laten zien hoe de tuinmachine op de juiste manier kan worden gebruikt.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bos Tuingereedschappen heeft een meerjarig sponsorcontract met RKSV Blauw-Zwart. ”Het is prachtig om te zien dat alle spelers van de jeugdelftallen in hetzelfde tenue voetballen. Daarnaast hebben we besparende en milieu-ontlastende investeringen gedaan in ons bedrijf. Wij hebben onder meer overal LED verlichting, gebruiken groene energie en hebben nieuwe bedrijfswagens die voldoen aan de laatste emissiestandaard. Tot slot: ons bedrijf is VCA gecerticeerd, voldoen wij aan het Keurmerk Sociale Onderneming en zijn wij een erkend leerbedrijf.”

Lees meer over Bos Tuingereedschappen en Bos Las- en Metaalwerken op www.bostuingereedschappen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 14 en 15 van LEVEN! Magazine #44