Gemma

De nieuwe energie van Gemma van Eck:
‘Leiden werkt genezend’

Eind vorige eeuw was het ontegenzeggelijk de knapste van de drie lekkere meiden in de zanggroep ‘Babe’. Een leven vol verrassingen volgde. En nu is ze terug. Met een nieuwe CD zelfs: ‘Ik heb een stem, ik heb talent en ik heb een sterk geloof.’

Alles wat je over de breedlachse zangeres wilt weten staat op haar website. Gemma van Eck is een open boek en haar leven tot nu toe liegt er bepaald niet om. Als je de verhalen nog es wilt nalezen dan hoef je de archieven van de roddelbladen er maar bij te pakken. Dus daar gaan we het niet meer over hebben. Haar recente verhuizing naar Leiden is veelzeggend: “Ik heb hier een nieuwe start gemaakt en krijg weer energie.”

‘Love is the magic word’ heet haar nieuwe CD en is de voorloper van een compleet album als het aan haar ligt die ergens volgend jaar uit moet komen. Dagelijks zit ze achter de piano en schrijft ze nieuw materiaal. De enige onderbreking is de 6,5 uur slaap per nacht: “En ik kom als Katholiek heel regelmatig in de kerk, hier in de Hartebrug. Ik ben gelovig, hecht aan dat collectieve gevoel, ik vind dat iedereen het besef moet hebben dat er een bron is, hoe je eigen God er ook uit ziet. Je kunt toch niet zonder een Schepper? Mij interesseert het verhaal àchter de oerknal, want die wetenschap geloof ik zelfs nog wel. Maar dan? De mens is door God gecreëerd, dat weet ik zeker. Vanuit die overtuiging houd ik van mensen en dieren.”

Van Eck is klaar voor de komende twintig jaar, zegt ze zelf. Met een gezonde leefstijl, een glas dagelijkse Chardonnay, stevige wandelingen en een opgeruimde geest: “Ik leef in codes, zie overal aanwijzingen. Ik kan dingen voelen, doe aan handopleggingen en magnetiseren en maak mensen graag blij. Dat is de basis van mijn comeback. Mensen gelukkig maken. Ik ben zeker niet verbitterd, maar wel alert geworden op de dingen. Het fijne van deze tijd is dat je veel bewuster leeft, een andere interessante fase.”

Op 20 december trapt Gemma haar comeback af met een Tour de chant in de Studio’s Aalsmeer.
Kaarten voor het miniconcert via www.gemmavaneck.eu