Nell en Marco Monasso zijn de drijvende krachten achter de schermen van Galerie & Kunstuitleen ‘ForumArt’ in Voorburg. Zij hebben in de loop derjaren veel kunstenaars leren kennen waaronder de innemende Jeroen Buitenman. Deze, op Madeira woonachtige, schilder en beeldhouwer heeft inmiddels in Nederland een grote schare fans.

De doeken zijn dan ook een lust voor het oog en binnenkort te bewonderen tijdens een zeer exclusieve expositie. Het hartelijke echtpaar Monasso heeft tevens samen met deze kunstenaar een prachtig boek gemaakt dat op 1 april zal worden gelanceerd. Het geeft een uniek kijkje in het werk en leven van een mysterieus, elegant talent, dat duidelijk verliefd is op het schilderen zelf. 

 

3.000 werken van zeventig kunstenaars

Think Paradise, 90×90 cm, 2023

“Het werk van Jeroen is betoverend”, zegt Nell die al meer dan 35 jaar in het kunstvak meedraait. Samen met haar echtgenoot Marco is zij eigenaar van van de Galerie en tevens Kunst­uitleen, gevestigd aan de Parkweg 40-42 in Voorburg. De ruimte is immens en overal waar je kijkt, hangen en staan kunstwerken. Allemaal verschillend en daarom is er voor ieder wat wils. “Wij hebben ongeveer 3.000 werken van zo’n zeventig kunstenaars van allerlei verschillende disciplines. Abstract, (sur)realistisch, zeer modern, fotografie, er is werkelijk voor ieders smaak wat te vinden. Je kunt de werken uiteraard bij ons kopen, maar ook lenen via ons kunstuitleensysteem. Dan betaal je maandelijks een ‘huur- en spaarbedrag’. Ook ideaal als je niet zeker weet of een werk bij jouw huis en inrichting past.

Jeroen Buitenman

Mantas, 180×145 cm, 2023

Al lang geleden kwam het echtpaar in contact met Jeroen Buitenman. De werken van deze aanstormende kunstenaar trokken meteen de aandacht en vielen in de smaak. “Zijn werk is bijna fotografisch, zo intens van kleur en vormen. Hij laat de kijker steeds opnieuw zien hoeveel schoonheid er in de wereld is: Prachtige bloemen, vogels en vrouwen.” Jeroen heeft zichzelf het schilderen aangeleerd en je ziet in al zijn werken dat hij schildert met een gretigheid, nieuwsgierigheid en drang om steeds beter te worden. Er zit enorm veel liefde in zijn werk. “Jeroen is een tijd geleden verhuisd van Amsterdam naar Madeira en je ziet duidelijk hoeveel goed dat zijn werk heeft gedaan”, vertel Nell enthou­siast, “het kleurgebruik is op het eiland intenser geworden en het licht is een grotere rol gaan spelen. Zijn nieuwste schilderijen zijn dan ook nog sprankelender dan ze al waren.”

Expositie én boekpresentatie

Tulips, 125×60 cm, 2023

Al een paar jaar is het echtpaar bezig met het enorme project dat op 1 april aanstaande zal worden gelanceerd: een expositie van het werk van Jeroen én een boekpresentatie met zijn schilderijen, beschreven in prachtige teksten. “Wij zijn zo trots dat wij Jeroen mogen vertegenwoordigen dat wij er alles aan doen hem het podium te geven dat hij zo verdient!” aldus Nell, “de expositie loopt van 1 april tot 23 april en iedereen is welkom om van dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen. Op zaterdag 1 april is Jeroen zelf ook aanwezig.”

ForumArt Galerie & Kunstuitleen

Parkweg 40-42, Voorburg
T 070 387 00 13
www.forumart.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 122 t/m 125 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Iris Oostlander/ Fotografie: Jeroen Buitenman