“Wij doen alles voor iedereen,” zegt Marco Lagerberg – directeur van Lagerberg Verhuisgroep – en hij straalt dat ook uit. Na een rondleiding door een immense loods, wordt het duidelijk: niet alleen verzorgt het familiebedrijf bedrijfsverhuizingen, ook doen ze particuliere verhuizingen en opslag voor korte of langere tijd.

“In Nederland of internationaal, het maakt niet uit. Wij bedienen de regio vanuit
Wassenaar, Leiden, de Bollen­streek, Den Haag en zelfs de hoofdstad. Onze kracht is dat wij alles doen; voor iedereen. Mensen zorgeloos verhuizen zit in ons bloed. Want verhuizen is emotie.”

Wortels in Wassenaar
Op 1 mei 1972 is het vijftig jaar geleden dat Hans Lagerberg – vader van Marco en nu
80 jaar oud – begon met het vervoeren van meubelen. Met een flinke dosis ondernemersgeest bouwde Hans het bedrijf uit naar een vol­waardig verhuisbedrijf waar zijn vrouw nog de telefoon bediende. Hoog in het vaandel stond en staat nog steeds: ‘alles voor de klant’, ‘alles samen vieren’ en daarbij de betrokkenheid van het personeel. Nu staat het familiebedrijf als een huis met gemiddeld veertig verhuizingen in de week. Naast Marco zitten ook zijn rechterhand neef Ron, zus Monique, en zoon Dunke in het bedrijf. “Mijn dochter Amber studeert nog en is betrokken bij onze social media. En dankzij mijn vrouw Simone, die altijd vierkant achter mij staat, lukt het me om altijd voor de klant klaar te staan. Ook regelt ze vele randzaken en organiseert ze de personeelsfeesten.”

Wij doen alles voor iedereen
Naast zakelijke klanten als ANWB en het LUMC, heeft het bedrijf vele regionale zorg­bedrijven in zijn portefeuille: SWZ, Marente, DSV en Topaz. “Want wij zijn groot en flexibel. Verhuizen is niet alleen van A naar B, je moet een verhuizing kunnen lezen. Een klant is tevreden bij een persoonlijke benadering. Wij kennen al onze klanten en bij ons is je verhuizing altijd in vertrouwde handen.”
Naast een wagenpark, dat is uitgerust met schone motoren die minder CO2 uitstoten, gebruikt de Lagerberg Verhuisgroep duurzame verpakkingsmaterialen. “We zijn met de toekomst bezig. Het bedrijfspand beschikt over een warmtepomp en 240 zonnepanelen.”
Tijdens de rondleiding valt de vriendelijkheid op de werkvloer op. “Ik ben het meest trots op hoe we omgaan met de klant en met elkaar binnen het bedrijf. We zijn een hecht team en maken nog steeds stappen. Hoe beter voorbereid, des te beter een verhuizing.”

Lagerberg Verhuisgroep
Marineweg 2, Wassenaar
T 070 511 92 62
www.lagerbergverhuisgroep.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 20 t/m 21 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Vanessa de Gaaij Fortman / Fotografie: Anne de Rijk