Natuurlijk de stad van Willem van Oranje, Delfts Blauw en Johannes Vermeer, maar Delft is ook de stad van gezellige horeca en …bier. Wist je dat pils de voorloper is van het wereldberoemde Delfts Blauw? En dat dit anno 2017 nog steeds merkbaar is in het gezellige en historische centrum van Delft?

Delft telde rond het jaar 1500 ongeveer 200 bierbrouwerijen. Toen het in het begin van de 17de eeuw minder goed ging met de bierindustrie, kwamen er veel grachtenpanden van brouwerijen vrij waar plateelbakkerijen zich vestigden om het Oosterse porselein het tegenwoordige Delfts Blauw na te maken.

Oudste café

Als je vanaf het station het centrum van Delft binnenloopt, is Bierhuis de Klomp het eerste
café dat je aan de Binnenwatersloot tegenkomt. Het oudste café uit Delft is uit de tijd van de bierbrouwerijen en bestaat bijna 400 jaar. Van buiten oogt het als een klein en knus café maar eenmaal binnen vind je een grappige aaneenschakeling van gezellige en bijzondere kamers. De Klomp heeft een indrukwekkende selectie met speciaalbieren en is een erkend jenevercafé. Voor een heerlijke kop koffie kun je er overigens ook terecht.

Beestenmarkt

Klik hier en lees alles over de Beestenmarkt, de verborgen parels en nog veel meer op pagina 27 van de najaarseditie van LEVEN! Magazine!

www.delft.com

Tekst: Marjan den Boer