Haagse Chic, buurtbewoners, expats, toeristen en dagjesmensen komen graag genieten van het royale aanbod van de Denneweg. Dit winkelgebied aan de rand van het Lange Voorhout en het Museumkwartier is als een gigantisch warenhuis zonder dak.

In deze jubileumeditie van LEVEN! staat de ‘Denneweg Special’ vooral in het teken van Lifestyle & Living. De monumentale panden, veelal uit de 18e eeuw, zorgen voor een eigen karakter van dit sfeervolle winkel­gebied. Bezoek naast de Denneweg ook de kleinere straatjes in de Buurtschap 2005. In de Vos in Tuinstraat, Kazernestraat, Malie­straat, Hooistraat en de Spekstraat vind je ook verrassende winkels en een royaal aanbod van Lifestyle & Living.

Wonen, kunst & antiek
Het unieke van dit winkelgebied is dat de meeste ondernemers zelf in hun winkel, salon of restaurant aanwezig zijn en vol passie het winkelend publiek voorzien van mooie merken, producten, behandelingen, diensten en advies. Voor de aan- of verkoop van onroerend goed kun je terecht bij Rhodium Real Estate en Onesta Vastgoed. Voor mooi hang- & sluitwerk, sleutels en sloten is Het Sleutelhuis het juiste adres.

Bij de showroom van Passier Bathrooms & Wellness vind je de meest exclusieve bad­kamers op maat en voor een goede nachtrust in een subliem bed ga je naar de Hästens Store. De inrichting van een pand kan met items van Lelijveld & Van Gaalen Meubelmakers,
Evolve Interior en Neeltje Twiss. Bij Limburg Antiquairs en Angevaren Antiquairs hangen
onder meer prachtige kroonluchters die een huis zo sfeervol kunnen maken. Nog meer
antiek vind je bij Elephant & Castle en Cachot Antiek en bij Imagerie koop je prenten en lijsten. Kunst is een beleving, kijk daarom ook eens bij Schippers Lijsten. Dit kun je aanvullen met kunst van de galerie Het Cleyne Huys, de Haagse Kunstkring en Heden. Een andere kunstvorm is muziek en dan is een viool wel heel bijzonder. Bij Haagsche Viool en Cello koop of huur dit geliefde instrument. Het aanbod van de Denneweg is eigenlijk nog veel royaler dan een warenhuis zonder dak.

Bereikbaarheid
Parkeren is mogelijk op de Denneweg, in de omgeving en in de parkeergarage Interparking Museumkwartier op het Korte Voorhout. Het station Den Haag Centraal is in de buurt en zelfs op loopafstand. Kom je lekker met de fiets dan kun je deze binnen stallen bij Biesieklette. Mocht je onderhoud nodig hebben of wil je een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen, dan ga je naar Rijwielhandel M. van Rijn.

www.denneweg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 56 t/m 59 van LEVEN! Magazine #50