Passie, twee culturen die samenkomen, een uniek concept: het zijn enkele van de succesvolle ingrediënten van BlueBlood. Gelegen aan het water met een terras met uitzicht op de Koninklijke Stallen, in hartje Den Haag, viert dit restaurant bijna haar eenjarig bestaan. Toch kent nog niet iedereen de Nikkei-keuken die door Chef de Cuisine Luis Rojas naar Nederland is gehaald. Met groot enthousiasme vertelt hij er over.

Meer dan honderd jaar geleden kwamen veel Japanners naar Peru, vanwege de hongersnood in hun eigen land. Zij brachten hun kooktechnieken mee en pasten die toe op onze pure ingrediënten. En zo werd Nikkei geboren!” vertelt de trotse Peruviaan. Een authentieke keuken waar de smaak het meest belangrijke is. Waar gekookt wordt met verse, pure ingrediënten die alle smaakpapillen weten te raken. Het menu is een samensmelting van twee culturen die kan worden gedeeld en ervaren. “Het is een fantastische keuken die in Nederland en zelfs in Den Haag nog niet heel bekend is.” Maar dat gaat dankzij BlueBlood zeker veranderen. Chef Luis nodigt dan ook iedereen, zeker de naaste buren, uit om dit nieuwe concept te komen ervaren!

BlueBlood-restaurant
Het restaurant ligt onder het dak van het befaamde Hilton Hotel aan de Zeestraat, maar heeft een eigen ingang en werkt geheel zelfstandig. De inrichting is ingetogen, sfeervol én kleurrijk. Op het zachtroze tapijt zie je de afbeelding van kreeften en de zitting van de zitjes is voorzien van een Koninklijke blauwe kleur. Zo is meteen de naam BlueBlood uitgelegd. Een kreeft heeft immers blauw bloed en de residentie en werkvertrekken van de Koninklijke familie zijn om de hoek. Het logo van BlueBlood is, net als de Nikkei-keuken, een mooie samensmelting.

Authentiek en traditioneel trendy
Chef de Cuisine Luis heeft vanaf het begin van de opening zijn stempel gedrukt op het menu en de uitvoering daarvan. Zijn passie is onmiskenbaar en de liefde voor zijn land en haar ingrediënten komt tot uiting op het bord. Ook hier veel kleur: in de presentatie, maar vooral met aandacht voor de smaken. “In Peru hebben wij meer dan duizend soort pepertjes. In elk gerecht past wel een chilismaak. Van aperitief tot dessert, het pepertje heeft een rol. De traditionele Japanse rauwe vis komt terug in combinatie met Peruaanse aardappelen en grillgerechten, maar vergeet ook de ‘ceviche’ niet.” De keus is enorm en daarom wordt aanbevolen het eten te delen. Shared Dining is bij BlueBlood de trend!

BlueBlood bar
In de bar is het een gezellige drukte. Ook hier spelen kleuren een grote rol, samen met het licht dat door het open plafond naar binnen schijnt. Hier zijn de traditionele bar ‘bites’ te ver-krijgen, maar vooral de verschillende cock-en mocktails trekken de aandacht. Er blijkt een heus laboratorium in het pand te huizen waar eigen siropen worden gemaakt. Het mixen van een cocktail is hier een ambacht. ‘Challenge the bartender’ staat er dan ook op het menu. Niets voor niets werd deze bar meteen in haar eerste jaar genomineerd voor de prestigieuze ‘Entree’-award.

De ideale plek om samen te komen
‘Ontmoeten’ is de rode draad van BlueBlood. Of het nu om een intiem diner gaat, een babyshower of genderrevealparty, een verjaardag, receptie of private dining, alle ontmoetingen zijn bespreekbaar. Deze locatie is daar ideaal voor en het team doet er werkelijk alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Want dat is waar het bij BlueBlood om draait: een authentiek maar trendy menu, unieke smaken, een warme sfeer maar vooral heel veel tevreden gasten die samenkomen.

BlueBlood / Hilton The Hague
Zeestraat 35, Den Haag
T 070 710 70 25
www.blueblood.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 132 t/m 133 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Pascale van Reijn