De 7de editie van Cirque Mania staat weer voor de deur in het Korzo Theater. Dit evenement brengt een innovatieve mix van circus skills, theater, dans en muziek naar de theaters. Een zeer divers programma waarin vele circusstijlen de revue passeren. Een aanrader voor zowel de culturele fijnproevers als families met kinderen.

Dynamische en poetische circusact

Codarts Circus Arts is één van de twee bachelor circus­opleidingen in Nederland. Al vanaf de eerste editie laat Cirque Mania werk en skills van de studenten zien. Dit keer is het de beurt aan de derdejaars. Samen met de Italiaanse regisseur Francesco Sgrò maken de derdejaars studenten de voorstelling KID; jong, dynamisch, poëtisch en ongepolijst circus.

Dans of acrobatiek

Voor dit stuk werden acrobatisch danser Kim-Jomi Fischer en dansant acrobaat Marta Alstadsæter geïnspireerd door de gedichtenbundel Stof dat als een meisje van schrijver Toon Tellegen, waarin de strijd beschreven wordt van een man die getart wordt door een engel. Een krachtige en tegelijkertijd zachte voorstelling over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld.

Voordeel met dagkaarten

Wie twee programma’s op een dag wil zien krijgt korting. Een dagkaart voor vrijdag is slechts € 21 en een dagkaart voor zaterdag is € 27.

Cirque Mania
21 t/m 24 maart 2019
Korzo Theater
www.korzo.nl/cirquemania

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 69 van LEVEN! Magazine #40