De Reinkenstraat is een delicatessenwinkel rijker. Gewoon Lekker is de nieuwste aanwinst van de gezellige winkelstraat in de Haagse wijk Duinoord. Met een kletterende limonade­waterval is de etalage alleen al een echte blikvanger.

In de winkel worden bijzondere streekproducten, zoals biermosterd, de Haagse
Poffâh en de originele Haagse hopjes, verkocht. Maar ook oud-Hollands snoep,
kruiden, chocolade, thee en vers gebrande noten en granola.

Familiebedrijf
“Mijn man verzon de naam van de winkel”, vertelt Ineke Warrington. “Eigenlijk is alles ‘gewoon lekker’ dat hier ligt.” De Haagse runde voorheen interieurwinkel Cosy Home in hetzelfde pand en was jarenlang werkzaam in slagerij ’t Oude Ambacht in dezelfde straat. De slagerij wordt gerund door haar echtgenoot John en zonen Nick en Wesley. “Als gevolg van corona kwam de interieurwinkel helaas nooit echt van de grond.” Om te voorkomen dat er weer een kantoor of kapper in de straat komt, besloot Warrington om voor een nieuw concept te kiezen. “Ik ga samen met mijn zoon Wesley de delicatessenzaak runnen en Nick blijft samen met John in de slagerij werken.”

Granola-to-go
“Ik wil me echt onderscheiden met kwaliteitsproducten die niet overal verkrijgbaar zijn”, legt Warrington uit. “Het wordt een interactieve winkel waar je kan proeven en ruiken aan producten.” Zo introduceert de Haagse granola-to-go. “Net als een coffee­to-go kun je granola met yoghurt afhalen als ontbijtje. Dat is nog nergens te vinden.”

Kopje rooibos-cheesecake thee
Het thee-assortiment bij Gewoon Lekker is enorm. Tientallen bijzondere soorten met bijzondere namen zijn te vinden bij Gewoon Lekker, zoals Het straatje van Vermeer, rooibos -cheesecake en kir royal. “Naast elke theesoort ligt een geurmonster zodat je een idee kunt krijgen van de smaak”, zegt de ondernemer. “Daarnaast kom ik met een thee van de week die ook geproefd kan worden. De thee is ook leuk om als cadeau te geven in een mooi theeblik.”

Van dropsoldaatjes tot high tea-pakket
Tegen een zuurstokroze wand is de snoephoek te vinden waar kinderen en volwassenen kunnen kiezen uit oud-Hollands snoep, zoals dropsoldaatjes, kaneelstokjes en roomboterwafels. Bosman Wijnkopers in Den Haag selecteerde bijzondere wijnen. Daarnaast is er een selectie van port en prosecco en biologische kruiden te vinden. “Ik maak ook snoeptraktaties voor feestjes en bied high tea pakketten of gevulde picknickmanden aan”, aldus Warrington.

Gewoon Lekker is van dinsdag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Gewoon Lekker
Reinkenstraat 4, Den Haag
T 070 406 22 21
www.gewoon-lekker.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 65 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Fiore Vink