Chantal Spierenburg en Ralf Meppelder

Op een steenworp afstand van Den Haag, midden in het groen, staat Kasteel de Wittenburg. De oprijlaan leidt je naar een verborgen, grote parkeerplaats waarna je de rode loper mag betreden, langs brandende fakkels op weg naar de portier die de deur voor je opent. Iedereen is welkom in dit sprookjesachtige Koninklijke kasteel met de grandeur van vroegere tijden.

Ralf Meppelder, directeur van Kasteel de Wittenburg, is de man achter de schermen die het kasteel in de afgelopen dertien jaar helemaal op de kaart heeft gezet: “De lijst van bijzondere gebeurtenissen is enorm: Er is hier een aflevering van ‘Boer zoekt vrouw’ opgenomen, we hebben Wibi Soerjadi en Alain Clark zien optreden, tien sterrenchefs verwelkomd en onlangs een whiskyproeverij georganiseerd. En dit allemaal naast de vele bruiloften, herdenkingsbijeenkomsten, congressen, jubilea en privé-diners die wij verzorgen. Ralf is een trots man. In de afgelopen jaren heeft hij ‘zijn’ Kasteel zien opbloeien en groeien. “Allemaal dankzij ons geweldige team van medewerkers”, zegt hij bescheiden.

“Het creëren van een beleving is onze passie”
Kasteel de Wittenburg herbergt elf luxe hotelkamers en maar liefst acht ‘stijl’kamers. Ruimtes waar de wereldse inrichting van de eerste bewoners, Barones Sophie en Jonkheer Speelman, nog zichtbaar is. “Of we nu twee mensen voor een privé-diner ontvangen of 500 gasten voor een congres, alles is mogelijk”, aldus Ralf, “het creëren van een beleving is onze passie!”

RESTAURANT SOPHIE HEEFT EEN PRACHTIG TERRAS, GRENZEND AAN DE VIJVER MET UITZICHT OP DE BOSRIJKE OMGEVING

Restaurant Sophie
Kasteel de Wittenburg herbergt ook het bekende restaurant Sophie, waar de klassieke wereldkeuken hoogtij viert. Het restaurant, uiteraard vernoemd naar de eerste Kasteelvrouwe, heeft haar sporen verdiend. Het restaurant, onder leiding van chef-kok Jim Boctor, is onlangs uitgebreid met een prachtig terras, grenzend aan de vijver met uitzicht op de bosrijke omgeving.

De Wittenburg blijft vernieuwen
“Wij blijven constant vernieuwen”, vertelt Ralf. “Zo hebben we onlangs, behalve de aanleg van een nieuw terras, ook de toren helemaal gerenoveerd, de kademuur vervangen en een geheime gang ontdekt en in oude staat teruggebracht. Het verhaal gaat dat Barones Sophie via deze gang naar een bootje liep en zo stiekem naar de overkant van de vijver voer om haar geliefde te ontmoeten.”

Het gastvrij Wittenburg team

Een Koninklijke ervaring
Een bezoek aan Kasteel de Wittenburg is een ervaring. Een bruiloft, een herdenking, familiefeest of zakelijke afspraak, een bezoek aan Restaurant Sophie, een concert bijwonen of van een proeverij genieten: het is voor iedereen mogelijk om je even Koninklijk te voelen dankzij de warme ontvangst, het prettige verblijf en de weelderige omgeving.

Informatie
Ga voor meer informatie naar de website wittenburg.nl, meld je aan voor de nieuwsbrief via communicatie@wittenburg.nl en kijk op de sociale media voor de nieuwste evenementen.


 

Kasteel de Wittenburg
Landgoed de Wittenburg, Wassenaar
T 070 515 15 00
info@wittenburg.nl
wittenburg.nl