Ingrediënten
– 600 gram kipfilet of kippendijfilet
– bamboesatéstokjes
– een rode peper
– 5 sjalotjes (gesnipperd)
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes van 3x3x3 cm en marineer ze.
Marinade:
Ingrediënten
– 1 stengel sereh
– 5 blaadjes jeroek poeroet
– 1 el ketoembar
– ½ tl djinten
– 1 el basterdsuiker
– zout
– peper
– 50 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.
Saus:
Ingrediënten
– 2 geperste tenen knoflook
– 2 cm verse fijngesneden gember
– 1 cl sambal oelek
– 100 ml ketjap manis
– 1 el limoensap
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten door elkaar tot het een gladde saus is.
Serveren
Rijg de kip als deze voldoende gemarineerd is aan de satéstokjes en grill ze op de barbecue, op de grillplaat of in de oven. Leg ze op een schaal, giet de saus erover en garneer met de rode peper en 5 gesnipperde sjalotjes. Lekker met rijst of lontong kleefrijst.
Selamat Makan!