back to top
⬐ hier adverteren? bekijk de mogelijkheden.

Sympathiek en smaakvol

Deel op

Denis Botrot

De Franse patissier Denis Botrot kwam naar Nederland voor de liefde en is sinds 2022 eigenaar van Tartine. In zijn winkel vind je zowel de heerlijkste croissants, taartjes en éclairs maar ook hartige gerechten zoals quiches, soepen en croque monsieur. Elke dag vers bereid in de royale open keuken waar iedereen gerust een kijkje mag komen nemen.
Denis is helemaal op zijn plek in het Statenkwartier. Hij kan eindelijk doen wat hij het liefst doet: zelf bepalen wat hij gaat maken. Geen routines, geen opdrachten uitvoeren, zoals hij gewend was als chef-kok in restaurants in Frankrijk en Zwitserland en bij verschillende ambassades in Nederland. Sinds 2006 woont hij in Den Haag waar hij, net als in zijn geboorteregio Normandië, geniet van de zee en zodra het kan op zijn surfboard staat.

Ambachtelijk lekker
Het begon allemaal tijdens Corona. Denis werkte in restaurant Les Juges in het Vredespaleis toen de horeca gesloten werd. In de appgroep van zijn straat bood hij aan om drie-gangen maaltijden te koken en te bezorgen. Dat liep zo goed dat hij de stap durfde te zetten om een eigen winkel te beginnen en meteen zijn passie voor patisserie – want dat is waar zijn hart ligt – te vervullen. De garage in de Van Beverningkstraat werd verbouwd en vanaf de openingsdag weet de buurt hem te vinden. “Het is precies zoals ik dacht dat het zou zijn. Iedereen is enthousiast over de open keuken en de fijne smaken. Ze zijn verbaasd dat ze gewoon binnen mogen lopen en mij aan het werk kunnen zien. Kinderen vinden het geweldig en ik hoor meteen de reacties op mijn lekkernijen. Verzoekjes zijn welkom, ik kijk wat ik in huis heb en maak het ter plekke.”

Altijd verrassend
Het assortiment aan viennoiserie en brood is royaal en standaard aanwezig, het aanbod van patisserie verschilt wekelijks. “Het is maar net waar ik zin in heb om te bakken. Ik heb altijd voldoende ingrediënten op voorraad om te kunnen variëren en bestanddelen zoals vers fruit laat ik zo nodig bezorgen door zaken uit de buurt. Citroen-meringue taart en éclairs zijn onze toppers, en natuurlijk onze knapperige amandelcroissants.” Deze laatste behoren tot de categorie viennoiserie: zoete broodjes ofwel ‘fijne bakkerijproducten die geen brood zijn’, net als appelflappen en pain au chocolat. Elke week zijn er ook weer andere verse soepen, borrelsalades en afhaalmaaltijden verkrijgbaar. “Ik maak diverse jams en in de winter natuurlijk de bûche de noël en kerstmenu’s. Aan ideeën geen gebrek, ik laat mij inspireren door Franse culinaire magazines voor professionele chefs en geef er mijn eigen draai aan. Ik voel mij hier thuis en hoop dat mijn klanten zich bij mij thuis voelen.”


Tartine
Van Beverningkstraat 101, Den Haag
T 070 406 22 78
tartinedenhaag.nl
@tartinedenhaag

✍️  Lizzy de Wilde
📷  Jort Stengs

Gerelateerd

Werk samen met Den Haag werkt aan een inclusieve stad

Den Haag Werkt is het sociale werk- en ontwikkelbedrijf...

Verbinding door vibraties

Sun Kyeong is een methode om mensen te helpen...

Verrassende sieraden

Al bijna 30 jaar toont Christianne haar opmerkelijke sieraden...

Het beste wonen aan zee

Op een ongekend mooie locatie aan de Derde Haven...