De kade met havengerelateerde bedrijven. Schepen die deinen op de golfslag. Zeiljachten die in en uit varen. Je dompelt je onder in de dynamiek. Tot rust kom je aan het stille Zuiderstrand. Kijken tot aan de horizon. Genieten van de zilte zeelucht en het geluid van de golven. ZuidHaven op De Zuid biedt je het beste van twee werelden.

Met het vertrek van Norfolk is het vrachtverkeer uit Scheveningen Haven verdwenen. Maar wat altijd zal blijven, is het stoere karakter en de levendigheid. Dankzij de beroepsvisserij, de Reddingsbrigade en de visafslag in de Eerste Haven en de jachthaven en diverse horecagelegenheden in de Tweede Haven. In de Derde Haven hebben verschillende schepen van de Rijksrederij hun vaste ligplaats. En misschien vind jij hier binnenkort jouw thuishaven. Want met de komst van de nieuwe wijk is het binnenkort de ultieme plek om te wonen, te recreëren en te werken.

Rust en reuring

Vanuit je appartement of woning loop je zo het Westduinpark in. Dit prachtige natuurgebied met zowel dichte bebossing als open vlakten grenst aan het Zuiderstrand. Hier heerst rust en adem je frisse zeelucht in. Een mooi contrast met de bedrijvigheid aan de kade en bij de visafslag en de gezelligheid van de jachthaven met tal van bijzondere restaurants en eetcafés. Dat is wat De Zuid maakt tot wat het is: een unieke locatie waar jij binnenkort in ZuidHaven helemaal op jouw manier kunt wonen én werken.

Binnen- en buitengebied

Meer lezen over wat De Zuid allemaal te bieden heeft? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 34 en 35 van LEVEN! Magazine!

Tekst: Diana van Roon
Fotografie: MRP Development