Golfers weten de prachtige plek in het groen, vlakbij de duinen en het strand, al jaren te vinden. Met de komst van restaurant Serra op het terrein van Golfclub Ockenburgh kan iedereen voortaan genieten van deze verborgen Haagse parel.

De locatie waar restaurant Serra een aantal maanden geleden zijn deuren opende, is uniek. Het terras biedt zicht op bomen, glooiende duinen en de driving range waar golfers oefenen in afslaan. Overal rondom is het groen en rustig, met op de achtergrond het bijna meditatieve zachte getik van de clubs tegen de balletjes. Ook nog eens pal in de zon gelegen, waardoor het in de stoere serre al snel zomers aanvoelt. Het voormalige clubhuis is getransformeerd naar een mooie, lichte zaak die zeven dagen per week vanaf negen uur ’s ochtends geopend is.

Hotspot in Kijkduin
Serra is de derde horecagelegenheid van Jasper van der Hoek, Marjan Hofstra en Eimert Komen. Jasper: “We zijn sinds een jaar of acht werkzaam in de horeca. Het begon out of the blue met de opening van Patagonia Beach op het Zwarte Pad, Scheveningen. Zonder enige strandervaring is het ons gelukt om een high end strandtent neer te zetten. We houden van het buitenleven en wilden een plek creëren waar je écht goed kunt eten, met goede koks, verfijnde ingrediënten en een uitgekiende wijnkaart. Later kwam Uluwatu Beach in Hoek van Holland erbij, naar hetzelfde concept. En nu hopen we met Serra een nieuwe hotspot in Kijkduin te creëren.”

Kwaliteit en sfeer
Het succesvolle concept bestaat uit drie elementen: looks, food en team. Marjan is met name verantwoordelijk voor de inrichting en styling. Zij heeft het interieur nieuw leven ingeblazen met industriële en oosterse elementen. Wat de food betreft gaat het om kwalitatief goed eten, van zeebaars en tuna bowl, tot vegan burger en zoete aardappelfrites. Jasper: “Wij willen dat onze gasten tevreden vertrekken en graag terugkomen. Ons team speelt daarbij een heel belangrijke rol. Met een gastvriendelijke, open en behulpzame instelling kom je een heel eind. Die uitstraling heb je, of heb je niet, maar het vak kunnen we je leren. We trainen, coachen en geven onze mensen veel ruimte om ervaring op te doen. Je moet zelf ook trots zijn op wat je neerzet en het vanzelfsprekend vinden om elkaar te helpen. Als de bar even onderbezet is, springt de keuken bij en vice versa.”

Welkom
Eimert: “De buurtbewoners (Vroondaal, Ocken­rode, Best of Ockenburgh, Kijkduin, Loosduinen) fietsen hier langs, op weg naar het strand of brengen hun kinderen naar de International School of The Hague die hier vlakbij ligt, vakantiegangers die in Roompot verblijven wandelen door de duinen… We nodigen iedereen uit om eens binnen te stappen. Voor ontbijt, lunch of diner, maar ook voor zakelijke events, walking diners, verjaardagen en feesten. Voor goed eten op een gave plek moet je bij Serra zijn!”

Serra Kijkduin
Wijndaelerweg 125, Den Haag
T 06 199 76 964
www.serrakijkduin.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 136 t/m 137 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Anne de Rijk