In Goudsmidatelier Tafel van Goud worden erfstukken omgetoverd in een eigentijds sieraad. Dat levert hele bijzondere verhalen en nog bijzonderder sieraden op.

Misschien komt dit scenario je maar al te bekend voor: af en toe trek je een laatje open om naar de broche van je dierbare oma te kijken of naar de zegelring van je vader. De herinnering aan dit sieraad is onbetaalbaar, alleen draag je het nooit omdat het jouw smaak niet is. Maar moet het daarom in een donkere la blijven liggen?

Bij Goudsmidatelier Tafel van Goud laten klanten er een exclusief, persoonlijk en op maat gemaakt ontwerp van maken. “Want,” zegt Lou van Rossum “je hoeft je sieraad niet onherkenbaar te laten versmelten. We maken er iets heel moois van waarbij de symboliek behouden blijft.”

Gouden duo

Dat is de kern van het werk van goudsmid Taco Nijman en sieradenontwerper Lou van Rossum. “Mensen vragen regelmatig wat onze stijl is. ‘Wij vertalen verhalen in goud’, zeggen wij daarop. Daarin creëren wij hele uiteenlopende dingen; geen verzoek is ons te gek.” Zo komt Taco weleens voor hete vuren te staan.

“Het is spannend om iets te maken waar veel verschillende materialen in zijn verwerkt. Een keer maakte ik een hanger van onder meer technisch keramiek en witgoud, wat je niet aan elkaar kunt solderen. Dan grijp ik terug op oude technieken, in dit geval moest ik het materiaal ‘klinken’.” Taco beheerst het ambachtelijke proces van goudsmid tot in de puntjes en werkt ook met de modernste technieken. Daarmee heeft dit gouden duo de skills en de middelen in huis voor het ontwerpen en creëren van de mooiste sieraden.

Persoonlijk verhaal

In Goudsmidatelier Tafel van Goud worden de meest persoonlijke verhalen gedeeld. Lees er alles over door hier te klikken en gratis verder te lezen op pagina 135 van LEVEN! magazine.

Goudsmidatelier Tafel van Goud
Stadhoudersstraat 13, Rijswijk
T 070 303 05 09
www.TafelvanGoud.nl
Open op vrijdag en zaterdag
van 10.00 tot 17.00 uur

Tekst Laura Van Der Meer
Fotografie Louise Boonstoppel