Luxury Shopping, flaneren en een heel divers aanbod in o.a. high-end fashion, juweliers, restaurants, interieur, design en galeries in het historisch hart van Den Haag: Het Noordeinde. Rondom Paleis Noordeinde, het werkpaleis van onze koning, vormen de Hoogstraat, Heulstraat, de Plaats en Het Noordeinde een uniek winkelgebied: Het Noordeinde.

Met een geslaagde herinrichting, ook wel The Royal Makeover genoemd, is het vernieuwde Noordeinde groener, is er een nieuw lichtplan, is er meer ruimte voor voetgangers en meer ruimte voor de terrassen. Met de afronding van de laatste fase, de herinrichting van de Plaats, heeft Het Noordeinde de allure terug die het verdient en is daarmee klaar voor de toekomst.

Grote internationale modehuizen

Dit gebied is van oudsher al beroemd om de vele hofleveranciers, exclusieve winkels en rijke geschiedenis. Deftige Haagse dames dronken thee in een van de salons, winkelden en flaneerden langs de rijkversierde Jugendstil gevels. Nu nog steeds ademt alles het koninklijke karakter en de grandeur van weleer, maar dan in een nieuw en goed gesneden designer label jasje. Tegenwoordig is dit gebied daarom ook internationaal beter bekend als Royal Shopping District en geliefd vanwege o.a. de galeries, juweliers, restaurants, interieur en design en high-end fashion. Niet voor niets openden internationale grote modehuizen zoals Tommy Hilfiger, Boggi Milano en Max Mara juist hier hun flagshipstores. Met de komst van de nieuwe passage is er een echte “luxury shopping route” ontstaan van Bijenkorf, Passages, Hoogstraat, Noordeinde tot Hilton Hotel. Een aanwinst voor Den Haag en een populaire route voor toeristen, locals en dagjesmensen.

“WIJ ZIJN TROTS OP ONZE LOCAL HEROES. ZE MAKEN DIT GEBIED DIVERS EN ZIJN ONMISBAAR IN DE STRAAT.”

Iconische familiebedrijven

Het Noordeinde heeft een uniek winkelaanbod mede door iconische familiebedrijven zoals slagerij Dungelmann, Steltman Juweliers, Klijsen Schoenmode en Hofstede Optiek. In de vele high-end fashion stores en boutiques hangen de najaarscollecties alweer te pronken. De teams adviseren je dan ook graag en deskundig van maatpak tot jeans tot de uitgebreide collecties designer sneakers van de Rode Loper. Ook onze koningin heeft zo haar vaste adresjes op Het Noordeinde. Hoedenmaakster Berry Rutjes en Khipu Store met prachtige alpaca fashion items zijn o.a. haar favoriete winkels en bij restaurant La Liguria wordt ze geregeld gespot met vriendinnen of met familie.

MET DE KOMST VAN DE NIEUWE PASSAGE IS ER EEN ECHTE “LUXURY SHOPPING ROUTE” ONTSTAAN

Vorstelijk overnachten

Ook op culinair gebied is het genieten bij een van de lunch- rooms, traiteurs, cafe’s en restaurants. Het is heerlijk vertoeven in een najaarszonnetje op het zonnige terras van de Plaats of in de stadstuin van een de restaurants, de verborgen pareltjes van Het Noordeinde. Een aantal restaurants hebben internati- onale prijzen in de wacht mogen slepen en de award winnende beste Irish pub ter wereld staat in… Den Haag. Gewoon bij ons op Het Noordeinde: O’Casey’s Irish Pub! Ook de toerist weet de weg te vinden naar Het Noordeinde en het is vorstelijk overnachten in een van de luxe kamers van ’t Goude Hooft, De salon van Fagel of Hotel Indigo.

Coen van den Oever
(voorzitter BIZ Het Noordeinde en galeriehouder)

“HET NOORDEINDE WORDT OOK WEL DE KUNSTSTRAAT VAN NEDERLAND GENOEMD. ALS IK TEGEN IEMAND UIT NEW YORK ZEG: HET NOORDEINDE WEET HIJ PRECIES WAT EN WAAR IK BEDOEL.”

Bereikbaarheid

Het Royal Shopping District is goed bereikbaar met de auto en parkeren kan o.a. in de parkeergarage van het Hilton Hotel aan de Mauritskade/Zeestraat. Kom je op de ets? Parkeer deze dan in 1 van de GRATIS en bewaakte Biesieklettes in het centrum.

Meer weten over shoppingdistrict Het Noordeinde? Kijk op www.hetnoordeinde.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 8 t/m 11 van LEVEN! Magazine #45