La Galleria, Steam, Gusto, Solo Vino en Blaze & Co zijn bekende namen in de Haagse regio en ver daarbuiten. Onder de overkoepelende vlag van Entrada Group hebben de Italiaanse families D’Alba en Di Meglio in ruim veertig jaar tijd een indrukwekkend portfolio van onder meer restaurants en een wijn- en Italiaanse delicatessen importbedrijf opgebouwd langs
de kust.

De nieuwe generatie, Giuliano D’Alba en Raffaele di Meglio, wordt nu klaargestoomd om het imposante familiebedrijf op termijn over te nemen. “Het zou mooi zijn om van die veertig jaar, tachtig jaar te maken”, zegt Giuliano D’Alba.

Links: Franco di Meglio en Raffaele di Meglio Rechts: Giuliano D’Alba en Damiano D’Alba

Authentiek en gastvrij
Op het zonovergoten terras van La Galleria aan het Kurhausplein zitten vader Damiano D’Alba (62) en Giuliano D’Alba (27) gebroederlijk naast elkaar. Het familiebedrijf heeft Giuliano altijd getrokken. “Samen met Franco heeft mijn vader een prachtig bedrijf opgebouwd waar alle kinderen van jongs af aan al rondliepen. Toen al waren we één grote familie die samen feestdagen vierde en op vakantie ging”, vertelt Giuliano, operationeel manager van Entrada Group. Raffaele di Meglio (30), de zoon van Franco, is al ruim tien jaar bedrijfsleider van Gusto op het Plein in Den Haag. “De kracht is de gastvrijheid en hoge kwaliteit. We leggen topproducten op het bord en serveren in onze Italiaanse restaurants authentieke gerechten.”

Geleidelijke groei
Het begon allemaal met La Galleria dat in 1981 werd geopend door Luigi Minerba, die net als Damiano D’Alba, uit het Zuid-Italiaanse Puglia komt. D’Alba begon als kelner, maar werkte zich binnen luttele maanden op tot bedrijfsleider. Binnen anderhalf jaar mocht hij zich mede-eigenaar noemen van inmiddels twee zaken: La Galleria op het Kurhausplein en aan de Boulevard van Scheveningen. In 1987 kwam Franco di Meglio erbij en in datzelfde jaar solliciteerde Belinda D’Alba bij La Galleria. Een jaar later sprong de vonk over tussen haar en Damiano. Dat het bedrijf anno 2022 bestaat uit negen verschillende restaurants, een import­bedrijf, wijnwinkels en het jaarlijkse Cool Event, een schaatsbaan en ijssculpturen­expositie, had hij nooit durven dromen. “Dat ging heel geleidelijk”, vertelt Damiano. “Een buurman verkocht zijn zaak en dan keken wij of over­name interessant was. Als ik nu terugkijk, ben ik trots op wat we hebben neergezet.” Geleidelijk aan groeide het aantal zaken de afgelopen decennia. Entrada Groep opende niet alleen Italiaanse restaurants, maar ook andere keukens. Zo richt Blaze & Co dat in het Kurhaus is gevestigd, zich op barbecuegerechten, steaks en burgers. Vorig jaar opende er naast de Scheveningse vestiging van Steam, een bar- en grillrestaurant, ook een Noordwijkse vestiging. Giuliano en Raffaele willen Entrada Group graag in de familie houden. “Maar wij hebben nu de ervaring van onze vaders nog hard nodig”, zegt Giuliano. “Op het moment dat er een stabiele basis ligt, stappen wij eruit. Maar voor nu zorgen wij voor een stukje continuïteit en stabiliteit”, vult zijn vader aan. Van verdere uitbreiding is op dit moment nog geen sprake. “Maar in die toekomst zie ik een Amsterdamse vestiging van La Galleria wel zitten. Het is een sterke formule”, aldus Giuliano. Het geheim van decennia succes? “Zorgen dat je bij de tijd blijft”, besluit Damiano.

Culinair evenement
Van 3 tot en met 6 juni, staat Haagse Wereldhapjes weer klaar om Den Haag te trakteren op een paar feestelijke en gastronomische dagen. Dit Pinksterweekend staat in het teken van lekker eten, drinken, muziek, entertainment en vooral gezelligheid! De Entrada Group is ook ruimschoots vertegenwoordigd tijdens dit culinaire evenement aan het
Lange Voorhout. Kijk voor meer info op www.haagsewereldhapjes.nl.

La Galleria
Gevers Deynootplein 105, Scheveningen
Strandweg 51, Den Haag
Koningin Wilhelmina Boulevard 18, Noordwijk

Solo Vino Winebar
Gevers Deynootweg 103, Scheveningen

www.lagalleria.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 16 t/m 17 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Anne de Rijk