Van succes in de muziek naar succes in het vastgoed. Hagenaars Edwin Jansen en Raymond Rijnaars van NU Projectontwikkeling krijgen het voor elkaar.
Gedreven door passie en frustratie houden ze net zo lang vol totdat hun doel bereikt is. Wat dat dan ook is.

De heren kennen elkaar al een leven lang en vormen een gouden duo. Edwin Jansen ontdekte Anouk tijdens een optreden in De Paap. Hij vond dat zij volkomen onterecht in het achtergrondkoortje stond en besloot daar verandering in te brengen. “Ik ben een band om haar heen gaan bouwen. De wereld in met deze artiest! Ik heb Barry Hay van Golden Earring gesmeekt om naar haar te komen luisteren. Hij was razend enthousiast en via hem zijn we binnengekomen bij platenmaatschappijen. Een megadoorbraak. Terwijl niemand toen op rock zat te wachten. Daarna zijn Raymond (Rijnaars) en ik in mijn huiskamer begonnen met AT Productions. Plank op schragen als tafel en aan de slag. Vanuit passie hebben we het bedrijf opgebouwd, steeds met een nieuwe toevoeging, zoals een boekingsbureau, evenementenorganisatie en een theaterbureau. Terwijl we geen verstand hadden van muziek. Wel feeling en een rotsvast geloof in Anouk. Op een gegeven moment hadden we ruim vijftig man personeel en sterren als Kane, DI-RECT en het internationaal succesvolle Within Temptation in ons bestand.”

Van niets naar iets

Het is de rode draad in hun succesvolle werkwijze: iets zien, een sprankeling voelen, erin geloven en er volledig voor gaan. Terwijl de omgeving ervan overtuigd is dat het niet kan. Rijnaars: “Wij denken altijd: waarom is het er niet? Of: waarom is het niet goed genoeg? Als we het nou eens anders doen? We gaan er blanco in om ons vervolgens te verdiepen in de materie, kennis te vergaren en topmensen om ons heen te verzamelen. Al doende worden we volwaardige gesprekspartners. Het begint altijd náást onze bezigheden, via toevalligheden. En dan maken we er een bedrijf van. Het is fantastisch om dat met nieuwe mensen te doen, om met veel energie en gezond verstand vastgeroeste denkbeelden omver te gooien.”

Potentie zien

In 2009 verhuisde AT Productions vanuit de binnenstad naar de RAC-hallen in Laakhaven-West. Er was een prachtig plan voor herontwikkeling van dat gebied, maar door de crisis lag alles stil. Jansen: “Het was er onveilig, onze vrouwelijke
medewerkers konden niet alleen over straat. Toch zagen we de potentie. Met Dennis Buis en David Peters hebben we NU Projectontwikkeling opgericht. In tweeënhalf jaar tijd zijn er 611 studio’s en appartementen gebouwd en was Waldo City geboren. De route was niet gemakkelijk. Duwen, trekken en volhouden. Maar we wilden voorzien in de behoefte aan betaalbare woningen. Dat dit gelukt is, is het allergaafste!”

Kijk voor meer informatie over NU Projectontwikkelingen op www.nuprojectontwikkeling.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 24 t/m 25 van LEVEN! Magazine #39