Gebouwencomplex Valley aan de Amsterdamse Zuidas is van buiten al imponerend, maar ook de binnenkant is indrukwekkend getransformeerd door AGAAT exclusief op maat! uit Den Haag. De project- en woninginrichter nam zowel de verbouwing als de inrichting van Infusion Clinics en Dr. Robert Clinics voor zijn rekening. 

Dit is precies wat ik voor ogen had. Het is bizar mooi geworden”, zegt Robert Logger, medisch directeur en arts van Infusion Clinics en Dr. Robert Clinics. De laatste kliniek richt zich op het verfraaien van de buitenkant met onder meer huidtherapie, fillers en botox. Infusion Clinics is de nieuwste loot aan de boom en is gespecialiseerd in het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van mensen van binnenuit. “Wij zien hier geen heel zieke mensen, maar cliënten die ondersteuning zoeken vanwege bijvoorbeeld energiegebrek of verminderde weerstand”, legt Logger uit. “Een cosmetische behandeling is geen taboe, maar vaak is dat niet per se nodig om je doel te bereiken.” Waar Logger bij zijn eerste kliniek nog zelf de Ikea-meubeltjes in elkaar schroefde, koos hij er dit keer voor om het project uit handen te geven. Juultje Lanen van Studio Lanen werd ingeschakeld voor het ontwerp door AGAAT exclusief op maat! “De uitdaging was om een interieurconcept te ontwikkelen voor een warme, rustige omgeving, waarin het personeel graag werkt en de cliënten zich comfortabel, prettig en veilig voelen.”, zegt Lanen, die werkte met mooie aardtonen, eigentijdse meubelen en praktische materialen gecombineerd met luxe behangbekleding. “De samenwerking met AGAAT exclusief op maat! zorgt ervoor dat ons concept ook goed vertaald wordt in de praktijk.”

Inzicht in gezondheid 

Bij Infusion Clinics krijgen klanten een uitgebreide analyse van de leefstijl en een medisch onderzoek, waarbij onder meer de bloeddruk, spiermassa en het viscerale vetpercentage (orgaanvet) wordt gemeten. Ook kan een bloedanalyse nodig zijn. Aan de hand van deze Booster Scan wordt een plan op maat gemaakt en ook een gepersonaliseerd vitamine-infuus met daarbij eventueel samengestelde supplementen. “Defocus in de zorg ligt in mijn ogen te veel op curatieve zorg, het genezen van mensen, en te weinig op preventie. Ik geef mijn klanten inzicht in hun gezondheid”, legt de medisch directeur, die begin februari de vestiging Amsterdam opende en onlangs ook een Rotterdamse locatie in gebruik nam, uit. In deze klinieken worden ook niet-chirurgische EMsculpt NEO-behandelingen aangeboden. Door middel van elektromagnetische pulsen worden vetcellen afgebroken en spieren opgebouwd.

Projectbegeleiding van a tot z

Beide ‘infuusklinieken’ zijn van a tot z opgeknapt en ingericht door AGAAT exclusief op maat! in samenwerking met Studio Lanen. Negen jaar geleden startte Marieke Hinke met Agaat weet Raad. “Ik ben Agaat”, lacht zij. “We zochten een naam die aansloot bij een oudere doelgroep voor een zorginstelling, maar deze bleef enorm hangen.” Inmiddels zijn er twee bedrijfsdivisies: AGAAT mooi op maat! en AGAAT exclusief op maat! “We werken voor particulieren, de zakelijke markt en zorginstellingen”, legt Hinke uit.

Academy en eigen ‘klusteam’

Van het begeleiden van een bouwproject op locatie tot het inrichten of de verhuizing van een kantoor en zelfs de schoonmaak van een pand. “Het kan allemaal”, zegt mede-eigenaar Edwin van Seters. “We werken voor klanten met een grote of kleine portemonnee. En als we de deskundigheid niet in huis hebben, halen we die erbij.” Het interieurbedrijf werkt met vaste inhuurkrachten en kan opschalen tot achten-twintig man personeel. Een groot deel van het team is uitvoeringsmedewerker. “Zij kunnen elke klus klaren. Van een vloer leggen tot aan behangen. Wij leiden ons personeel zelf op en werken altijd met één vast aanspreekpunt voor klanten”, zegt Hinke. Op dit moment wordt er gewerkt aan een eigen academy. De metamorfose van Infusion Clinics was een hoogtepunt. “Op deze locatie was een paar maanden nog niets: alleen beton. Ik voel een enorme ontlading”, aldus Hinke.

AGAAT exclusief op maat!
Oude Middenweg 231U, Den Haag
T 070 205 44 44
www.agaatexclusiefopmaat.nl

Infusion Clinics
Bergse Dorpstraat 75, Rotterdam
T 010 351 01 61
Beethovenstraat 513, Amsterdam
T 020 226 02 24
www.infusionclinics.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 12 t/m 13 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Hiske van der Gronden (portret)