Het wordt het hart van het vernieuwend onderwijs in Leiden. De plaats waar innovatief ondernemen en praktijkgericht onderwijs samenkomen: HUBspot. Het is een plek waarin tal van start ups uit verschillende disciplines werken aan hun droom.

Bij HUBspot kunnen studenten en alumni 24 uur per dag terecht, ze kunnen er een ruimte huren voor hun bedrijf en mogen gebruikmaken van tal van gezamenlijke faciliteiten: variërend van een kopieermachine tot hoogwaardige technologische apparatuur. Het is de plek waar vernieuwend en experimenteel onderwijs concreet gestalte krijgt. De plek waar je als student van de Hogeschool Leiden (HL) moet zijn als je stage wil lopen bij een innovator. Waar je kunt leren van de inzichten en kennis van start ups en waar je in de praktijk kunt zien wat er komt kijken als je een onderneming wil laten groeien.

Ondernemersvaardigheden
Het wordt de plaats voor sterk op de praktijkgerichte vakken en minoren zoals COM-ON, Team Challenge en The Student Company, maar ook de plaats voor specifieke trainingen vanuit HL op het gebied van ondernemersvaardigheden. Bijvoorbeeld de driedaagse training Onderhandelen, die alle tweedejaars studenten aan de HL volgen en waarbij professionals uit het gebouw een belangrijke rol spelen. Maar ook de Challenge Week van de opleiding Informatica vindt hier plaats. Het is een uitgelezen plek voor stagemarkten, netwerkbijeenkomsten en – ook niet onbelangrijk – feesten van studentenverenigingen.

HUBspot komt op de Langegracht 70 en is een samenwerkingsverband tussen Luris, Gemeente, Hogeschool en Universiteit Leiden. De opening is rond het nieuwe academische jaar.