Zijn leven lang sport hij al, van schaatsen en wielrennen tot judo en voetbal. Inmiddels is hij 61 en vinden we hem nog steeds wekelijks in de sportschool. We spreken Frits Wester, politiek verslaggever, in zijn sportschool: Max Health Club. “Ik vind de sfeer heel prettig hier.”

Frits staat vooral bekend om zijn verslaggeving op televisie. Toen hij afgelopen zomer meedeed aan Expeditie Robinson zagen we beelden van de journalist in de sportschool. “Ik ben samen met een personal trainer van Max Health Club gaan sporten. Deze wist als een van de weinigen van mijn avontuur af”, vertelt Frits. Naast een goede conditie, wilde Frits zich focussen opzijn balans en kracht. De personal trainer ging met hem aan de slag. “Op een gegeven moment hing ik iedere vrije minuut in de gewichten, nutteloos staal verplaatsen noem ik dat”, lacht Frits.

Mensen van alle leeftijden
De keuze voor Max Health Club was een logische, Frits woont in Voorburg, de sportschool zit praktisch bij hem om de hoek. “Ik kwam hier al voordat het Max was. Alleen in coronatijd kwam er een beetje de klad in. Met mijn onregelmatig leven en lange werktijden, merkte ik dat ik minder fit werd. Vorig jaar december ben ik, samen met mijn partner, weer fanatiek naar de sportschool gegaan. Het maakt me scherper en ik ga er beter van slapen. Ik sta iedere dag veel fitter op.” “Kijk, ik ben nu 61, dan moet je wel iets blijven doen om een beetje fit te blijven. Dat vind ik ook zo fijn hier, er lopen mensen van alle leeftijden.

Ik ben lang niet de oudste en iedereen sport op zijn eigen niveau. Vroeger heb ik ook wel bij sportscholen gesport met van die spierbundels, dan krijg je al een minderwaardigheidscomplex als je binnenloopt!” Frits is niet alleen actief sporter in de sportschool. Sterker nog, hij heeft een erg rijk sportverleden. “Als kind zat ik op voetbal en ik heb ook lang wedstrijden geschaatst. Maar ik heb ook judo, taekwondo, Krav Maga, tennis, skiën, hardlopenen squash gedaan. Wielrennen doe ik nu nog steeds en daarnaast zeil ik ook heel graag.”

“IK STA IEDERE DAG VEEL FITTER OP”

Geen afleiding tijdens sporten
Een echte sportman dus, maar wel één met een drukke agenda. “Mijn schema is heel druk, maar het lukt me toch om drie of vier keer per week even te sporten. Ik sta vaak ’s ochtends om half vijf op om richting Hilversum te rijden voor het ontbijtnieuws. Dan neem ik ’s middags juist even de tijd om een uurtje te sporten bij Max. Mijn telefoon kan de hele dag door afgaan, maar tijdens dat uurtje in de sportschool ben ik gewoon niet bereikbaar. Even geen afleiding van dat ding.”

Sinds kort heeft Max Health Club ook een zwembad binnenshuis, daar heeft Frits samen met burgemeester Jan van Zanen de eerste duik in genomen. “Heerlijk vind ik dat, na een uurtje sporten nog even het zwembad in. Dan krijg je echt een wintersportgevoel, daarna nog even lekker naar de sauna.” Frits weet het zwembad sinds zijn Expeditie Robinson-avontuur goed te vinden.“ Eerder was ik altijd meer water aan het verplaatsen, voor Expeditie ben ik via Max met een trainer gaan zwemmen. Daarmee heb ik veel techniek geoefend waardoor ik veel rustiger en beter zwem. Nu haal ik er echt plezier uit. De nieuwe Max hier aan de Vliet is echt geweldig.”Max Health Club Aan de Vliet
Westvlietweg 55, Den Haag
T 070 386 44 40
www.maxhealthclub.nl

✍️ Anke Haadsma

📷 Bas Adriaans