Villa Bloom is in 2011 opgericht. Midden in de economische crisis, in een tijd waarin menig kinderdagver- blijf gesloten werd. Maar Celine Broekhuizen durfde de stap te zetten. “Ik had de grote wens om een andere vorm van kinder- opvang te creëren; vernieuwend, warm en professioneel. Toen ik op zoek was naar kinder- opvang voor mijn oudste dochter schrok ik van wat ik allemaal zag. Ik vond het onpersoonlijk en onprettig. Totaal niet passend bij mijn beeld van grote ruimtes, zachte kleuren en lieve leidsters. Omdat ik niet kon vinden wat ik zocht, heb ik mijn baan opgezegd en ben zelf voor mijn drie kinderen gaan zorgen plus de kinderen van vriendinnen. Dat heb ik met veel plezier en liefde gedaan.”

Jong geleerd oud gedaan


Voor haar werk heeft Celine over de hele wereld gereisd. In veel landen is tweetalige kinderopvang normaal. “Als je een taal op jonge leeftijd leert, blijft deze altijd in je systeem. En met de toenemende nationalisering is het beheersen van Engels onontbeerlijk.” Toen ze eenmaal het plan had opgevat om zelf een kinderdagverblijf op te starten, stond het als een paal boven water dat deze tweetalig moest zijn. Een schot in de roos bleek later, want dat was er in Den Haag nog niet en binnen vier maanden na de opening was er al een gigan- tische wachtlijst. De toestroom van expats was groot. Ondertussen is de bezetting half Nederlands, half internationaal.

Warm bad


Villa Bloom biedt meer dan tweetaligheid. “Ons personeel is hoog opgeleid en ambitieus. We vinden het belangrijk dat elk kind zich geliefd voelt, voldoende zelfvertrouwen ontwikkelt en ‘rechtop staat’ als het naar de basisschool gaat. Daarom hebben we een doordacht en uniek educatief programma ontwikkeld, gericht op leeftijdsgroepen. We zijn trots op wat we bereikt hebben. Op 1 oktober openen we een nieuwe vestiging in Benoordenhout en eind van dit jaar in Wassenaar.” Als kers op de taart zijn ze ook nog eens winnaar van de Business Success Award internationale kinderopvang branche 2016. “Maar het grootste compliment is toch dat zowel kinderen, ouders als leidsters zich bij Villa Bloom thuis voelen.”

Villa Bloom
T 070 820 05 42
Kijk voor de vestigingen op de site
www.villabloom.nl